avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... STOPAJ LA SURSA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

STOPAJ LA SURSA

Am avut control de la fisc si vor sa faca plangere penala pentru neplata stopajului la sursa. As dori sa stiu daca in stopajul la sursa intra si majorarile de intarziere penrtu ca ei mi-au spus prima oara ca nu intra iar dupa aceea ca intra.As dori daca se poate si cadrul legal,Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 22:20, 6 Octombrie 2010
codul de procedura fiscala spune:
"ART. 119

Dispozitii generale privind majorari de intarziere

(1) Pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata, se datoreaza dupa acest termen majorari de intarziere.

(2) Nu se datoreaza majorari de intarziere pentru sumele datorate cu titlu de amenzi de orice fel, obligatii fiscale accesorii stabilite potrivit legii, cheltuieli de executare silita, cheltuieli judiciare, sumele confiscate, precum si sumele reprezentand echivalentul in lei al bunurilor si sumelor confiscate care nu sunt gasite la locul faptei.

Dupa cum vedeti nu sunt exceptate stopajele la sursa.
Majoirarile , penalitatile de intirziere Nu intra la stopajul la sursa, nu ca nu se calculeaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la penalitati pentru obligatiile fiscale marianazarie marianazarie Buna ziua. Daca am achitat valoarea obligatiilor fiscale si am ramas doar cu penalitatile sau dobanzile sau majorarile(cum s-or mai numi ele) la acestea se ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Accesorii purtatoare de dobanzi si penalitati MarcelaSpinu MarcelaSpinu Buna ziua Soacra mea nu a achitat impozitul pe teren si cladire din anul 2003, iar la data 01.03.2014 suma totala (impozit i accesorii) era in jur de 7350 ... (vezi toată discuția)