avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate dan890

Activitate dan890

Pe fisa de iesire mi se recomanda "consultarea medicului curant al pacientului si pentru pacientii asigurati care se afla in incapacitate de munca, obtinerea certificatelor de concediu medical." Am si declarat in scris de doua ori ca nu am certificate de concediu medical.
Firma plateste contributiile la sanatate, dar am inteles ca acestea nu acopera decat accidentele din Romania.
Mi s-a recomandat de la casa de pensii sa obtin o adeverinta provizorie antedatata de la casa de asigurari si sa o trimit la spital. Credeti ca se poate rezolva in acest fel?
Da, avizul de la casa de pensii si transformarea actelor medicale din Austria in certificat de concediu medical sunt singurele motive pentru care evenimentul nu a fost inregistrat ca accident de munca.
Firma m-a trimis imediat la medicul de familie cu actele medicale traduse si la cel de medicina muncii care au spus ca sunt apt. Nu am beneficiat de concediu medical in Romania, ci doar am stat doua zile in spital in Austria.
In contractul de munca nu scrie nimic de asigurari.
Nu pot sa recuperez sub nici o alta bani prin casa de asigurari?

Multumesc,Dan

Din raportul politiei rutiere reiese ca eu sunt vinovatul. Eu intrebam daca pot rezolva ceva prin intemediul casei nationale de asigurari sau prin intermediul casei nationale de pensii pentru a platii factura catre spital, nu prin intermediul RCA.
Multumesc, Dan
Buna ziua,

Sunt de meserie sofer si am avut acum cateva luni un accident in timpul serviciului in Austria. Am fost spitalizat doua zile intr-o clinica in Austria. Firma la care lucrez a declarat accidentul, iar in urma cercetarii si a vizei Itm-ului a reisit ca este accident in afara muncii datorita faptului ca nu am vizat si transformat actele medicale emise din Austria cum scrie legea. Problema este ca am primit o factura de la spital de 3000 de euro si nu stiu cum sa procedez in continuare. La casa de pensii mi s-a spus ca din moment ce nu este accident de munca nu ei vor deconta spitalizarea. Mentionez ca la data accidentului firma platea darile catre asigurator, dar am inteles ca ele despagubesc doar ceea ce se intampla pe teritoriul Romaniei. Eu nu am avut alta asigurare privata si nici nu am avut cardul european de sanatate. Ce este de facut? Multumesc de ajutor, Dan.