Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii autoturismelor, la un loc unde se aflau 3 dintre amicii mei. Din cauza obosealii (nu consumasem nimic din ce prevede legea la volan), fiind ora 01:00 noaptea, am incercat sa-mi parchez masina cat mai aproape de o alta masina parcata pentru a nu bloca circulatia deoarece se mai afla o straduta ingusta care ducea la strada principala si nu gasisem un loc de parcare mai aproape de locul unde erau amicii mei (oricum nu o lasam acolo peste noapte, chiar daca stateam la blocul invecinat). Incercand sa o parchez mi-a alunecat volanul avariind usor masina parcata (aripa si portiera stranga, sunt doar zgariate). A doua zi a venit proprietarul masinii parcate la mine pentru a ne intelege cumva, eu nestiind cine e am asteptat vreo ora acolo crezand ca va veni cineva. Am batut palma pentru a ne intelege amiabil, am mers la agentia de asigurari pentru a face dosarul de reparatie, insa proprietarul masinii pe care am avariato ii expirase asigurarea cu trei zile in urma incidentului (adica se intamplase pe data de 23 si proprietarul a facuto pe 24, iar lui ii expirase pe data de 20 sau 21). Reprezentantul de la asigurari nea spus ca nu poate face dosarul deoarece proprietarul masinii lovite nu avusese asigurare in data intamplarii. Asa ca am mers la politie pentru a constata accidentul, insa domnii politisti ne-au spus in nenumarate ori sa schimbam data pentru ca proprietarul masinii parcate sa-si faca masina prin asigurare (adica in loc sa scriem in declaratie data de 23, politistii ne-au spus sa punem data de 26, deoarece el isi facuse asigurare pe data de 24). Eu m-am ales cu o amenda de 4 puncte amenda si 3 de penalizare din legea 195/2002 art. 108. Apoi am mers din nou la sediul de asigurari pentru ca avea dovada de reparatie de la politie, insa asiguratorul ne-a spus ca nu poate deschide dosarul reparatiei deoarece la sediul RCA, asiguratorul stia ca s-a intamplat pe data de 23, iar la politie unii politisti ne-au spus sa punem data de 26. Proprietarul s-a enervat pe mine spunandu-mi sa-i platesc reparatiile si ca se duce inapoi la politie. Iar eu i-am zis ca ii voi plati reparatiile dupa ce imi va plati amenda, ca doar el a insistat sa mergem la politie vazand k nu-i merge cu asiguratorul fiind asigurarea expirata. INTREBARE: CE SE POATE INTAMPLA DACA SE VA DUCE IAR LA POLITIE?