avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Activitate ionscaunas

Activitate ionscaunas

Multumesc pentru raspuns. Daca prin punctele de ridicare topografica va referiti la punctele unde se frang liniiile de delimitare, da exista.
Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa la tara cu terenul aferent de 1700 mp. Casa si terenul au fost cumparate de la cel ce imi este astazi vecin pe o latura a terenului. Acum in primavara vrem sa ne apucam sa aranjam gospodaria si am chemat un topograf (autorizat si expert pe langa judecatorie) pentru a ne da punctele de hotar intre terenul cumparat de noi si cel ramas vecinului, moment in care a inceput scandalul... Vecinul refuza sa recunoasca punctele de hotar date de catre topograf, puncte inscrise si in planul de amplasament si delimitare care face parte din contractul de vanzare cumparare, contract semnat de catre vecinul impreuna cu sotia sa si noi de partea cealalta.
Acesta sustine ca nu ne-a vandut atat teren si ca este gresit planul si masuratorile (cadastrul cu dezlipirea pamantului nostru a fost facut de el cu cadastrist adus de el).
Pe langa acest lucru abia acum am descoperit ca hotarul dintre cele doua terenuri trece printr-o anexa a vecinului care nu a fost prinsa in cadastru.
Intrebarea mea este: pot construi gardul pe hotar pana in cladirea respectiva chiar daca vecinul nu mai recunoaste ce a vandut si semnat? Care ar fi pasii pe care sa ii urmez?

Multumesc.
Buna ziua,

Suntem mai multe persoane care am ramas in urma cu plata intretinerii din varii motive, cel principal fiind lipsa banilor si a serviciului. Am fost dati in judecata de catre Administratie care a si castigat. Avocatul ales de catre Administratie, dupa pronuntarea hotararii a cerut alti bani in plus fata de ce se stabilise de la inceput in contract. Administratia refuzand sa plateasca alti bani acesta a mers la un birou de executori judecatoresti unde a deschis dosare de executare silita pentru toti debitorii chiar daca Administratia nu a facut absolut nici o cerere in acest sens. In momentul in care am primit prin posta instiintarea privind poprirea conturilor am vorbit cu cei din Administratie care ne-au spus ca ei nu au cerut niciodata executarea silita tinand cont de faptul ca, toti cei care aveam restante si am fost dati in judecata, deja am platit mare parte din datorii si am incheiat acorduri de plata a datoriilor. Cu toate acestea avocatul angajat de catre Administratie a trimis catre executorii judecatoresti dosarele fara a avea o cerere sau o imputernicire din partea Administratiei pentru a face asta, Administratia nedorind sa se demareze executarea silita. Toate instiintarile au venit pe 26.06.2013
Va rog sa ma/ne ajutati cu sfaturi catre ce institutie sa ne indreptam pentru a ne face dreptate fata de acest avocat avar.

Va multumesc.