Locuiesc intr-un bloc cu 5 etaje si 14 apartamente, construit de o persoana fizica care detine inca 8 apartamente care au fost inchiriate catre o firma ce a cazat aproximativ 30 de persoane. ideea este ca acestia in nenumarate randuri petrec in cursul saptamanii la ore tarzii. cu multe apeluri la 112 si cu multe rugaminti nu putem sa linistim fenomenul. acest om care a inchiriat apartamentel isi aloca drepturi de administrator desi aceasta asociatie de proprietari ar putea exista doar in cazul in care sunt 10 proprietari pe scara, iar el nu mai vinde deoarece nu doreste sa fie in minoritate. Ideea este ca nu cunosc ce pot face legal sa inceteze aceasta situatie, repet nu sunt importiva petrecerilor, dar in intervale orare respectabile. apoi ce pot face cu acest individ care face practic ce doreste. de exemplu apometrul blocului este pe numele lui, fiecare apartament are apometrul sau dar dansul stabileste cota fiecaruia, iar pentru restante percepe penalitati. repret pentru acest serviciu el nu taie chitante sau nu justifica plata sumelor catre nimeni. De comun acord am convenit la o suma pt plata unei persoane sa intretina curatenia dar acea persoan face menajul in apartamentele inchiriate iar in restul blocului este prea obosita, aceasta fiind platita de noi toti din bloc.
acum trei ani m-am casatorit cu o fata cu are credeam eu ca o sa cladesc ceva.
la ceva vreme dupa nunta, in principiu zilnic la mama, au inceput derapajele de genul mama are nevoie ..... stii tata......., fratele ..........(nu munceste de 3 ani si are 30 de ani, iar la anul isi face nunta si planuieste totul cu banii care o sa-i primeasca cam pe vremea asta pentru anul viitor. este principalul mostenitor parintii sotiei ii lasa tot .ok nu vreau nimic dar sa nu aiba pretentii la mine sau familia mea decat la buna ziua). ce sa zic situatia e penibila sau a devenit asa. ai ei spun ca ei nu au pretentii la mine doar la fata lor sa-i ajute, dar intrebarea mea este ea cu cine este maritata? cu peretii? orice hotarare ia sa faca un favor parintilor ca fratele ei sa o duca bine nu ar trebui sa treaca si pe la mine sau sa fiu de acord sau nu? ma rog zice ca eu sunt nebun.
ideea este ca in cei 3 ani am facut un credit pe 30 de ani la un apartament si unul de scurta durata pentru electocasnice. in caz de divort care este procedura? am citit putin literatura de specialitate . in principiu dupa parerea mea este ca sunt doua variante
1. eu preiau toate creditele si ea sa-si vada de drum sau 2.daca vrea tot sa preia creditele si numele meu sa nu mai apara pe nici un contract de creditare.
precizez ca nu exista bunuri dinaintea casatoriei.