avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatiile proprietarului care inchiriaza fata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatiile proprietarului care inchiriaza fata de restul proprietarilor

Locuiesc intr-un bloc cu 5 etaje si 14 apartamente, construit de o persoana fizica care detine inca 8 apartamente care au fost inchiriate catre o firma ce a cazat aproximativ 30 de persoane. ideea este ca acestia in nenumarate randuri petrec in cursul saptamanii la ore tarzii. cu multe apeluri la 112 si cu multe rugaminti nu putem sa linistim fenomenul. acest om care a inchiriat apartamentel isi aloca drepturi de administrator desi aceasta asociatie de proprietari ar putea exista doar in cazul in care sunt 10 proprietari pe scara, iar el nu mai vinde deoarece nu doreste sa fie in minoritate. Ideea este ca nu cunosc ce pot face legal sa inceteze aceasta situatie, repet nu sunt importiva petrecerilor, dar in intervale orare respectabile. apoi ce pot face cu acest individ care face practic ce doreste. de exemplu apometrul blocului este pe numele lui, fiecare apartament are apometrul sau dar dansul stabileste cota fiecaruia, iar pentru restante percepe penalitati. repret pentru acest serviciu el nu taie chitante sau nu justifica plata sumelor catre nimeni. De comun acord am convenit la o suma pt plata unei persoane sa intretina curatenia dar acea persoan face menajul in apartamentele inchiriate iar in restul blocului este prea obosita, aceasta fiind platita de noi toti din bloc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:08, 10 August 2012
Pentru petreceri exista spatii special dedicate, asa ca sesizati politia ori de cate ori se desfasoara asemenea petreceri. Comportamentul chiriasilor nu are legatura cu proprietarul care a inchiriat. Puteati avea aceleasi necazuri si petreceri si daca cele 8 apartamente eveau 8 proprietari diferiti.
Asa ca sesizati in continuare politia.
Cat priveste asociatia de proprietari, aceasta poate fi infiintata daca sun minim 3 apartamente si nu minim 10.
Este normal ca apometrul sa fie pe un nume, iar cum initial a fost nevoie de apa, a trebuit sa faca acel contract cu furnizorul pe numele lui. Acum daca este asociatie de proprietari, discutati cu cel care se ocupa de administrarea imobilului, faceti o adunare generala, alegeti membri in comitet, presedinte, cenzor... Ocupati-va apoi de gospodarirea sociatiei, transferand si contractul de apa pe asociatie.
Dar si in situatia in care preluati asociatia va trebui ca toti proprietarii sa plateasca diferentele sau pierderile de apa, sa plateasca penalizari de intarziere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari nu accepta apometre kai kai Buna ziua, Sunt proprietar a 2 apartamente in acelasi bloc in sectorul 3, Bucuresti iar asociatia de proprietari nu vrea sa imi ia in considerare apometrele ... (vezi toată discuția)
Consum apa ankka2006 ankka2006 Buna ziua! Am nevoie de o informatie referitoare la obligativitatea consumul de apa, la citirea contoarelor de la o asociatie de proprietari. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Obligatia firmei de a veni la montarea repartitorului vali m vali m Buna ziua, Am un vecin intr-o situatie imposibila.Este chirias la noi in bloc si a crezut ca apartamentul pe care l-a inchiriat este contorizat.De fapt era ... (vezi toată discuția)