avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari nu accepta apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari nu accepta apometre

Buna ziua,

Sunt proprietar a 2 apartamente in acelasi bloc in sectorul 3, Bucuresti iar asociatia de proprietari nu vrea sa imi ia in considerare apometrele montate in 2012 de o firma agreata de primarie. Mentionez ca apartamentele sunt inchiriate pe termene mai lungi sau mai scurte sau de foarte multe ori sunt nelocuite. In aceste conditii asociatia ia in considerare un numar arbitrar de persoane, de regula 4 persoane per apartament cu 2 camere (45 mp) respectiv 3 persoane pe garsoniera (25 mp) dar au fost si luni in care treceau 7 pers. / apartament.

Tot ceea ce am incercat nu a functionat: cereri, instiintari, contestare a listelor, reclamatie la Primaria de sector, etc...

Exista vreo alta modalitate (in afara de a apela la un proces in justitie) de a obliga asociatia ca sa tina cont de apometre si eventual de a recalcula intretinerea?

HG 1588/2007 – Norme de aplicare la Legea 230/2007 specifica la Art. 34. urmatoarele:

Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care Iocuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care Iocuiesc sau desfasoara activitati In cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiiIor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.

In speranta ca ma puteti ajuta va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:58, 12 Septembrie 2014
Dar in restul blocului exista apometre?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli curen la un apartament nelocuit nadiavicu nadiavicu buna seara daca in adunarea generala a proprietarilor sa stabilit ca proprietari care nu locuiesc sa platesca curentul electric pe scara este lega? (vezi toată discuția)
Numar persoane prezente in apartament asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d Am urmatorul caz: Intr-un apartament din bloc locuieste un batran imobilizat la pat. Copiii sai, plecati din tara, au angajat 3 persoane care lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Renovare. scoatere persoane de la intretinere Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, 1. As dori sa stiu, daca in cazul unui apartament dintr-un bloc, pe timpul unei renovari timp de 1 luna de zile, dar si pentru faptul ca ... (vezi toată discuția)