avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare. Scoatere persoane de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare. Scoatere persoane de la intretinere

Buna seara,

1. As dori sa stiu, daca in cazul unui apartament dintr-un bloc, pe timpul unei renovari timp de 1 luna de zile, dar si pentru faptul ca nimeni(proprietar + familia proprietarului) nu o sa locuiasca in apartament, se poate cere scoaterea de la intretinere a tuturor persoanelor, chiar daca in acel interval de timp este echipa de muncitori la apartament ?

2. Daca raspunsul la intrebarea 1 este "Da, se poate.", atunci intreb cam ce trebuie scris in cerere si cui trebuie sa o dau si daca tot asa trebuie sa primesc numar inregistrare.....
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Irina_sebea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:37, 8 Noiembrie 2017
Pentru raspuns la obiect sunt necesare precizari relevante
Apartamentul este prevazut cu apometre individuale?
Daca exista apometre individuale,care sa inregsitreze consumul aferent renovarii,proprietarul are dreptul sa solicite oficial presedintelui de asociatie scoaterea din evidenta a persoanelor luate in calcul pentru intretinere
redactati cerere catre presedinte ,in care solicitati ca in perioada X la ap Y sa fie scoase din evidenta un nr de Z persoane,avand in vedere ca in perioada respectiva urmeaza sasse execute
renovarea apartamentului
Redactati cererea in dublu exemplar ,pe cel care va ramane solicitati numar inregsitrare sau semnatura primire cerere
Pentru a preintampina situatii neplacute,informati vecinii despre eventualul disconfort generat de manevrele de renovare apartament
Multumesc pentru raspuns.

Apartamentul este prevazut cu apometre individuale. Da, o sa incerc ce mi-ati spus cu cererea.

Ma asteptam si la raspunsuri de genul "Muncitorii, cand fac renovarea, nu "locuiesc" si ei in apartament", astfel sa fie pusi la intretinere ? :)
Doamna, eu am sa va raspund altfel, adica, cam cum ati presupus initial dvs., insa eu va aduc si argumentul legal: Hotărâre nr. 1588 din 19/12/2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008

SECŢIUNEA a 2-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane

Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.

Daca ati inteles, nu mai are rost sa discutam care este diferenta dintre dvs. si echipa de muncitori care desfasoara activitati in cladire, da? Ma refer doar la repartizarea cheltuielilor pe persoana si nu la celelalte, care oricum vi se repartizeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de ... cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de apa diferenta rezultat dintre bransamentul blocului si apometrele locatarilor, proportional cu ... (vezi toată discuția)
Numar persoane prezente in apartament asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d Am urmatorul caz: Intr-un apartament din bloc locuieste un batran imobilizat la pat. Copiii sai, plecati din tara, au angajat 3 persoane care lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere mymymymy mymymymy Buna ziua, -in apartamentul meu din 15 august am inceput renovarea si cred ca o sa dureze cam o luna jumate, pe aceasta perioada voi locui in alt apartament ... (vezi toată discuția)