avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de ...

buna ziua,
va rog sa-mi comunicati cum se imparte consumul de apa diferenta rezultat dintre bransamentul blocului si apometrele locatarilor, proportional cu consumul sau nr de persoane, va rog lege si art
va multumesc ptr ajutor
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:31, 20 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu apometrul consuma, ci persoanele si nu exista vreun mijloc de masura pentru individualizarea pierderilor, deci legea 196/2018, art.82 (pe numar de persoane).
[ link extern ]
Secţiunea a 3-a Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în proprietăți individuale
Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporțional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru asigurarea serviciilor de utilități publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfășoară activități în mod curent în condominiu și care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii și caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociației pentru: apă rece, caldă și canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcționarea instalațiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deșeurilor menajere, vidanjare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Ianuarie 2023
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suplimentul consum rezultat intre factura si total index consum comunicati de consumatori se repartizeaza functie de
numarul de persoane locatari in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dacă am apometrele in garanție, declar consumul ... Adicotin Adicotin Bună ziua. Dacă am apometrele in garanție, declar consumul lunar corect, cum e legal să se plătească pierderile : pe apartament sau pe persoane? ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul mentenanta lift sniperm sniperm Modul de calcul mentenanta lift Buna ziua, Cu toate ca intrebari au mai fost puse,, legata de plata mentenantei liftului. Intre timp, a aparut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la o problema ... alex_cernea alex_cernea Buna ziua!as vrea si eu o mana de ajutor cu privire la o problema de interes .Care este modul de calcul al contributiilor proprietarilor apartamentelor dintr ... (vezi toată discuția)