avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere

Buna ziua,
-in apartamentul meu din 15 august am inceput renovarea si cred ca o sa dureze cam o luna jumate, pe aceasta perioada voi locui in alt apartament in care nu locuia nimeni.
-doresc sa-mi spune-ti daca este corect sa platesc intretinerea pt. 2 apartamente. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mymymymy , utilizator 09:40, 27 August 2018
Corect nu ar fi...din moment ce locuiti in alta parte timp de o luna.
Faceti cerere pentru scoaterea de la intretinere.

Exista insa problema legata de gunoi.
Daca dovediti ca gunoiul este in sarcina dvs. ar trebui sa va accepte cererea.
Se vor lega de chestiunea cu gunoiul in caz contrar.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc, pt. gunoi am platit masina, aragazul suspenndat, pt. apa se da citirea apometrelor, liftul este singurul folosit .Va rog, in baza carei lege, art. pot solicita cererea. Multumesc
Pe perioada renovarii se foloseste intens liftul, corect este sa platiti pentru numarul de persoane care desfasoara activitati in apartament.Pentru celelalte cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte nu se pune problema sa fiti scutita.
Dispozitia in vigoare prevede obligatia proprietarului sa achite cotele lunare de intretinere indiferent daca locuieste sau nu in apartament
Chiar daca nu locuiti efectiv in apartament sunteti obligat sa achitati cote parti comune
Multumesc, dar totusi......

Alte discuții în legătură

Obligatii locatari bloc gab11 gab11 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare: exista vreo lege care sa reglementeze obligatiile locatarilor unui bloc? Suntem in urmatoarea situatie: am ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)