avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatii locatari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatii locatari bloc

Buna ziua,
As avea urmatoarea intrebare: exista vreo lege care sa reglementeze obligatiile locatarilor unui bloc? Suntem in urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament intr-un bloc locuit, nu locuim in apartamentul cu pricina momentan si ne intrebam care sunt obligatiile noastre financiare in momentul de fata? Costurile comune sunt: gunoiul, curatenia si liftul.

este normal sa platim integralk astfel de cheltuieli desi nu ducem gunoi, nu folosim liftul, nu facem mizerie nelocuind acolo? nu e normal sa platim eventual pe jumatate pentru astfel de servicii?


multumim!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:18, 27 August 2016
o proprietate achizitionata e purtatoare de costuri.
Sunt cheltuieli administrative care se platesc chiar daca nu locuiesti acolo.
De gunoi sunteti scutiti daca sunt zero persoane la intretinere.
La fel si utilizarea lifului.

Si, fireste ca exista o lege la zi, asa cum au fost legi succesive de vreo 50 de ani, care sa reglementeze aceasta speta.
gab11 a scris:
As avea urmatoarea intrebare: exista vreo lege care sa reglementeze obligatiile locatarilor unui bloc?

Da. Gasiti toate informatiile in legea 230/2007 si HG 1588/2007.


Cred ca nu scapati de utilizarea liftului. Aceea intra la cheltuieli pe parti comune. Dar este ceva infim. Curent si curatenie nu ar trebui sa platiti. Apa platiti daca cumva este ceva stipulat in cadrul asociatiei.
Daca nu locuiti in apartament sunteti scutit de plata gazelor, curentului electric comun si salubritatii, care cheltuieli se repartizeaza pe numar de persoane.

In rest, platiti toate cheltuielile care se repartizeaza pe cota parte indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Întreþinerea pentru un apartament nelocuit getafolescu getafolescu Detin un apartament în care merg rar, doar ca să aerisesc, dar mi se impune să plătesc întreţinerea. E legal? (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere apartament nelocuit lucystoian lucystoian Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) ... (vezi toată discuția)