Multumesc pentru raspuns si pentru trimiterea la documentele postate anterior in forum. Le voi consulta. Cat despre spatiul din beci, ma refeream la boxele in care isi tin vecinii muraturi, fac tuica, depoziteaza diverse. Probabil ca au mai lasat si ceva acces in caz de avarie :-/
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari, in calitate de proprietar de locuinta intr-un bloc cu 10 apartamente. Nu stiu cum sa procedez si m-ar ajuta mult un sfat avizat.
Datorita diferentelor mari intre consumul de apa inregistrat pe ceasul montat la intrarea in bloc si suma consumurilor declarate pe apartamente, s-a decis de catre majoritate montarea unor apometre noi. Zis si facut, doar ca 1 proprietar a refuzat sa faca acest lucru, avand in continuare apometrul vechi (sigilat dar montat acum cca 10 ani). Apometrul de la intrarea in bloc a fost verificat metrologic si e ok. Ideea este ca lunar se inregistreaza o diferenta de cca 25mc apa, diferenta ce se considera pierdere si se imparte apoi pe apartamente in functie de volumul de apa declarat pe luna respectiva. Acum intrebarea: daca am schimbat apometrele si toate sunt verificate, si daca pierderea inca va exista, am dreptul sa refuz plata pentru pierderi? Mai mult, am auzit un zvon cum ca ar exista un robinet in beci, si probabil ca de acolo sunt aceste "pierderi"?
Mai mult, noi nu avem spatiu in beci pentru ca, cel de la care am cumparat l-a "vandut" (un fel de mica intelegere ptr ca legal nu se poate asa ceva) si nu am gasit intelegere la vecini sa ni se cedeze un altul...
Inca si mai mult, sunt familii care sunt 4-5 in casa dar se declara 2 persoane, fiind foarte ofuscate ca trebuie sa declare numarul real de locatari. Seful de Asociatie a fost chiar amenintat pe acest motiv...#-o
Multumesc.