Cat cinism. Mersi cyan.
Avea 51km/h peste viteza legala. Cred ca nu era greu de presupus acest lucru.
Idea era daca aparatele sunt atat de bine calibrate incat sa nu fie posibilitate de scadere a vitezei de la 121Km/h la 119 spre exemplu. Astfel nu ii mai ia permisul pe 90 de zile ci primeste cele 15 puncte de amenda si 15 puncte de penalizare si i se ia permisul pe o luna.
Avocatii care au avut astfel de situatii pot oferi sfaturi mai clare legate de aceasta posibilitate si de aceea intreb pe acest forum.
Si nu cred ca el este singurul pe lumea asta care a uitat sa isi refaca polita de asigurare.
Dar nu se poate totusi sa se faca o contestatie pentru a incerca sa se reduca viteza de pe aparat cu 2km/h. Persoana in cauza nu crede ca a avut 121Km/h. Este posibil sa nu fi fost calibrat bine aparatul. Radarul era stationar totusi. Macar sa i se dea 15 puncte de penalizare pe langa cele 15 de amenda pe care deja le-a primit si sa i se suspende permisul pe 30 de zile.
Credeti ca exista vreo sansa?
Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau.
Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de 70Km/h.
Cand l-au oprit au descoperit ca avea si asigurarea expirata de o saptamana si nu avea permisul de conducere la el. Asta din neatentie pentru ca nu a verificat.
Pentru 51Km/h i-a suspendat permisul pe 3 luni si amenda.
Pentru asigurare i-au dat amenda si retinut numerele pana s-a prezentat cu asigurarea valabila a treia zi.
Pentru permis i-a dat doar avertisment.
Acum intrebarea mea este: Cum poate fi contestata toata tarasenia macar sa ramana cu amenda dar sa nu i se ia permisul pe 3 luni.
De mentionat este faptul ca pe pv au scris aparatul radar in loc de denumirea din nomenclator, care am inteles ca este alta.
La alte mentiuni el a scris: Nu am verificat valabilitatea politei de asigurare.
Credeti ca se poate contesta radarul fix astfel incat macar sa coboare viteza cu 2km/h si sa primeasca doar o amenda?
Multumesc anticipat pentru raspuns.