avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Activitate NoiNoi

Activitate NoiNoi

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Penal special nici eu nu recomand Sergiu Bogdan,
Sa nu exageram... Stanciulescu nu e prost. Romeo Popescu este ca un continuator al lui Francisc Deak, deci teoretic e bun.
Oricum materia succesiunilor e cea mai usoara dupa mine.
Arborele a scris:

Sndionut a scris:

Felicitari, in primul rand!La persoane imi poti spune exact de la ce articol la ce articol ai invatat din cod?Sunt putin nelamurit!Mersi frumos!

Tematica, atat la civil, cat si la procedura penala a fost pe cod.
Eu pentru examen la civil am citit numai din cod, ca citisem cartile in cei 4 ani de facultate si anume, la Universitatea din Bucuresti.
Penalul general si penalul special l-am citit din Instiutii de drept penal - editura Trei.
Procedura civila dupa Ciobanu, Boroi, Briciu (de acolo au fost spetele si baremul) - anul acesta va fi la fel.
La procedura penala am citit numai din cod.
La oepa, din lege si statut.
La grile am facut 91 de puncte si am trecut si la scris.

Subscriu la ce spune colegul meu in ceea ce priveste procedura civila. Cred si eu ca dupa acele carti s-a facut baremul.

la succesiuni am uitat sa precizez Stanciulescu. Este foarte bine explicat si foarte usor de invatat dupa el, parerea mea.
Multumesc! Pai eu m-am pus in septembrie :)) mergeam numai la doua cursuri in anul 4 si asa am reusit.
M-a cam incurcat licenta sincer, mai bine o faceam in vara.
Scz de intarziere!
Dar daca ai invatat foarte bine in timpul facultatii cred ca e suficient si din ianuarie. Mai ales daca nu trebuie sa mergi la facultate sau nu lucrezi.
Motivul pentru care m-am pus mai devreme este acela ca eu nu prea pot invata mai mult de 7-8 ore pe zi. Si am zis sa incep mai devreme sa nu pierd teren in fata celor care invata 10-13 ore pe zi
Imi incepeam programul de studiu cel tarziu la 9 (destul de rar ma puneam asa tarziu) si pana pe la 6 seara. Faceam 2 ore pauza de mancare, toaleta etc.
Si dupa fiecare ora cate 5 maxim 10 minute pauza.
Succes si sa aveti puterea si ambitia de a invata zilnic!
Salut! Eu am promovat examenul de anul acesta, examen care nu a fost intocmai ceea ce ma asteptam.
Daca doriti un sfat cu privire la cursuri eu va pot spune urmatoarele:
Penal general: Mitrache
Penal special: Tudorel Toader
Procedura penala: Udroiu (ii suficient, aproape ca si codul e suficient)
Civil partea generala: Boroi
Civil persoanele: cod
Obligatii: Liviu Pop (am citit o data sau de 2 ori si in rest am invatat din cod)
Reale: Boroi
Procedura civila: Mihaela Tabarca (sincer eu din ea am invatat dar baremul nu mi s-a parut facut dupa ea, dupa cum nu mi s-a parut facut nici dupa Boroi, a fost asa o tocana de autori baremul de la procedura civila)
Oepa: lege+statut

Oricum in primul rand la toate eu am luat codul am invatat de acolo titlul respectiv si apoi am luat autorul. Asa retii ce e esential si nu te pierzi in detalii inutile.
Asadar in primul rand codul si apoi autori.

Procedand ca mai sus nu am avut emotii la grile (90 +) iar la scris .... :) a fost jale pentru toata lumea. Sper sa fie mai bine pentru voi anul acesta.

Daca la mine te referi prin „chiar cineva se lauda pe forum ca la oepa conform calculului sau trebuia sa ia 5 si nu 7” te inseli amarnic. N-am spus asa ceva :). Am spus ca am luat peste 6.50 de la 4 si ceva desi imi era suficient doar 5 si ceva ca sa iau examenul. Masurati-va bine cuvintele si pastrati simtul realitatii va rog. Sunt de acord ca examenul nu a fost nici pe departe obiectiv chiar daca l-am trecut, insa nu fabulati ca aveti ce sa invocati din domeniul realului nefiind necesar sa apelati la fantastic.

Mie de la 4 si ceva mi-au marit la peste 6.50 la o materie iar la alta de la 7 la peste 8.
Imi trebuia doar 5 si ceva la aia la care m-au picat ca sa trec examenul. Va asigur ca nu am facut nimic mai mult decat faptul de a depune contestatie. Mentionez ca la grile am facut peste 90. Stiu ca am fost printre cei norocosi... imi pare f rau pentru cei care au ramas nedreptatiti, nu stiu cum m-as fi simtit daca as fi ramas in continuare picat dupa atata studiu.
Sper sa aveti vointa necesara sa incercati din nou daca nu la barou la inm. Nu deznadajduiti!
Imi pare rau pentru cei care nu au intrat. Pana la urma mi-au dat cu peste 2 puncte mai mult la OEPA si cu un punct 40 la procedura penala. Oricum imi era suficient un punct la OEPA ca sa fi fost admis. Sunt sigur ca au mai ramas nedreptatiti dar eu sunt fericit si consider ca mie mi s-a facut dreptate. Intr-adevar notele in urma contestatiilor pentru mine se apropie foarte mult de ceea ce mi-am corectat de pe barem.
ce ziceti ca am fost in primii 15 pe tara dupa grile, deci am facut peste 90... si la scris mi-au dat 4 si ceva la OEPA ?
Am depus contestatie dar sperantele nu sunt prea mari... oricum daca nu mi se admite contestatia eu pe la BAROU nu mai calc. Mai bine dadeam la INM, dar ca un prost am crezut in profesia de avocat si am crezut ca asta mi se potriveste cel mai bine si ca asta trebuie sa fac pe viitor.
Din pacate s-ar putea sa fiu nevoit sa mai stau un an acasa si sa ma pregatesc dupa noile coduri pentru INM... cel mai suparat sunt pentru parintii mei, as fi vrut ca admiterea in barou sa fie o recompensa pentru ei pentru tot ce au facut pentru mine. Am fost in mod vadit nedreptatit si sufar groaznic din aceasta cauza, insa nu voi lasa lucrurile sa ramana asa, daca nu intru ma pregatesc pentru INM anul urmator si in paralel ii voi da in judecata sa dovedesc ca am avut dreptate. Chiar daca va fi sa castig procesul, in Barou nu voi pune niciodata piciorul sau cel putin atata timp cat voi simti ca aceasta bataie de joc este inca prezenta in sanul profesiei.
Situatia cu nedemnitatile mi se pare de o nesimtire iesita din comun :)