avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate fadgyas

Activitate fadgyas

Multumesc, o singura intrebare mai am. Nu prea am inteles daca trebuie sa duc documentele de la scoala si in Romania la Ministerul Educatiei sau nu are nici o legatura, deci eu am facut apostilarea si totul aici in strainatate, trebuie sa fac ceva si in Romana?
Da, multumesc raspunsulnu am reusit sa-l conving, dar am scris si eu la Politia frontiera si exact asa mi-au raspuns.Deci am mers la scoala ca sa fie sigur, am cerut un certificat, mi-au dat trei, ca va continua studiile acolo pe perioada cutare, unul ca a frecventat primele doua clase regulamentar, si unul unde este mentionata perioada cat a studiat acolo. Toate trei am dus-o la Ministerul Educatiei, unde mi s-a stampilat, si apoi am dus-o la o traducatoara, vineri o sa am in mana, doar trebuie sa mai duc pentru apostilare, cum mi-a sfatuit mai multi, mai bine si apostilata catre Miniistere des etrangers. Am mai facut un drum si la communale unde suntem inregistrati si am cerut un act "composition de menage", in caz ca cere sa dovedesc ca stam acolo.Totusi mai am teama, cum am citit mai este o lege inca, daca existe neintelegeri intre parinti si unul se anunta la politia frontiera ca nu este de acord, atunci poate sa se decide ca nu permite iesirea, sau daca se aseste ceva in neregula. Oricum multumesc pentru timpul acordat.
Multumesc pentru ajutor(fadgyas.agnes@yahoo.com)
Vin cu probleme serioase , daca puteti sa ma ajutati cu raspunsuri. In urma de doi ani, am venit in strainatate: concubilul, eu si fica noastre comuna. Fica noastre poarte numele tatalui, a inceput scoala cu intarziere mare, fapt ca nu a fost inscris la scoala in timp potrivit. A terminat clasa intaia, am mers acasa, iar am intors cu o intarziere de mai multe zile, fiindca tatal nu a vrut sa faca procura. La urma am reusit sa ne intoarcem si fata a terminat si clasa al doilea, acuma am trimis-o in tara sa faca vacanta, cu sora mea. In curand se incepe scoala si nu stiu ce sa fac, sunt in mare dilema, tatal nu vrea sa faca procura din nou, iar fetita noastre e inscrisa la clasa a treia. Anul trecut am primit avertizarea de la Ministerul Educatiei, a fost deschisa si dosarul, fata nu poate sa intarzie din nou.Am facut cu el actul "cohabitation legale" de jumat de ani, iar dupa mai multe amenintari trebuia sa ma mut de la el. Ce pot sa fac sa pot duce inapoi pe fica mea, daca nu am loc de munca, stau la cumnata mea, dar adresa mea e altundeva? El nu se ocupa de fica noastre. Am auzit ca existe o lege, daca pot sa dovedesc ca face studiile in strainatate, atunci pot sa o aduc inapoi si fara acordul lui, dar acuma sunt la vacanta si de la scoala si de la Ministerul Educatiei. Va rog sa-mi dati un sfat ce pot sa fac?
Multumesc, voi face asa, sper sa avem succes. O zi buna va doresc.
Multumesc, deci trebuie neaparat procura de la ambasada , chiar daca in autorizatie ce am facut la comuna aici in Belgia, ne-a cerut sa spunam data fixa cand vine inapoi fica noastre impreuna cu sora mea? Sau nu prea am inteles, daca sora mea face apostilarea, legalizarea in tara atunci nu trebuie inca o procura.Adica ea trimite inapoi autorizatia, noi mergem la un notar de aici in Belgia, apoi trimitem in Romania?Si acolo apostilare, legalizare?sau poate sa faca ea singura traducera si totul in Romania?
Buna ziua. Am inca o intrebare, fica mea s-a dus in Romania cu sora mea la vacanta, nu am facut procura , dar ne-a cerut o autorizatie parinteasca, unde tatal a declarat ca e acord sa pleaca fica mea cu sora mea. Asta am facut la communale unde apartinam si ne-a cerut o data fixa, cand se intoarce fica noastre in Belgia? Intrebarea mea este, ca daca tot am facut autorizatia, cand fica mea se intoarce din Romania, noi mai avem nevoie de procura de la Ambasada Romaniei, sau poate sa vine inapoi cu aceasi hartie.Si daca nu e nevoie sa facem procura atunci trebuie tradusa si legalizata actul? Multumesc inainte.
Cum am promis vin cu un raspuns. E adevarat, nu am facut nici o procura, dar o prietena belgianca m-a sfatuit sa mergem la comunale unde suntem inscrisi si acolo sa facem o declaratie. Luni cand m-am dus dupa sora mea la aeroport m-am interesat acolo si raspunsul a fost ca chiar daca nu avem nevoie de nici o procura trebuie sa facem o declaratie, nume ''autorisation parentale'' ,trebuie sa mergem la comunale. Marti am mers toti trei, tata, mama si sora mea, in rol de insotitor. In cinci minute a fost gata autorizarea, am platit 5 euro. La aeroport nu prea au cerut, doar la o poarta, nu stiu daca se treceau fara, dar noi nu am vrut sa riscam pentru cinci euro si cinci minute.
multumesc, oricum am rugat pe sora mea sa aiba la ea si certificatul de nastere si certificatul de casatorie.Va multumesc toate raspunsurile si in curand vin si eu cu raspunsuri cum au mers si daca am avut surprize neplacute sau nu.
Multumesc raspunsul, dar chiar daca voi fi eu pe aeroport, nu am sa calatoresc cu ele, dar voi fi prezent?
Am scris o scrisoare prin e-mail direct la ei, la serviciile aeorportului Charleroi, dar cred ca se dureaza mai mult sa primesc un raspuns. La apeluri nu au raspuns.

[Timp de 30 de minute dupa ce ati publicat un mesaj aveti posibilitatea sa il modificati, folositi butonul Editeaza daca aveti ceva de adaugat. Multumesc]