Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu tatal fetitei mele. In vacanta vrem sa trimitem acasa in Romania, am fost la Ambasada Romanie din Belgia ca sa facem procura fiindca nu putem sa insotim pe ea. Ea pleaca cu avion impreuna cu sora mea, care vine dupa ea. Plecarea o sa fie luni pe 10.07. La ambasada mi-au spus ca nu avem nevoie de procura sa poate sa paraseasca fica mea Belgia, doar cand se intoarce din Romania. Mentionez ca tatal nu o sa fie prezent la aeroport doar eu. Astazi am auzit prin vorba ca am nevoie de procura si de data asta, acuma nu stiu ce mai cred. Va rog sa-mi da-ti un raspuns cat mai urgent, deoarece imi sta doar doua zile la dispozitie sa facem procura, daca este necesar.Va multumesc.
Nu e nevoie de acordul tatalui pt a veni in Romania. Copilul e cetatean roman si se intoarce in tara lui, nu e nevoie de alte acte in afara de pasaport.
Avand in vedere ca minora urmeaza sa calatoreasca fara dvs. ci doar cu matusa ma gandesc ca ar trebui sa-i faceti matusii o procura, pentru a sta linistita, altfel daca va fi intrebata sora dvs. la granita de unde are copilul, mai ales daca aveti nume diferite se poate autosesiza cineva, sa avite neplacerile. Sa ne scrieti cum ati rezolvat problema.
Multumesc raspunsul, dar chiar daca voi fi eu pe aeroport, nu am sa calatoresc cu ele, dar voi fi prezent?
Am scris o scrisoare prin e-mail direct la ei, la serviciile aeorportului Charleroi, dar cred ca se dureaza mai mult sa primesc un raspuns. La apeluri nu au raspuns.
[Timp de 30 de minute dupa ce ati publicat un mesaj aveti posibilitatea sa il modificati, folositi butonul Editeaza daca aveti ceva de adaugat. Multumesc]
Justitiarul, n-o intreaba nimeni la intoarcerea in tara ''de unde are copilul'', ce naiba... s-a scris asta pe forum de zeci de ori! Nu poate avea nicio neplacere. Si nici nu e de speriat daca pun intrebari gen De ce nu aveti acelasi nume etc. Sunt verificari normale.
fadgyas, nu va mai faceti griji. Matusa poate sa plece si singura cu fetita, daca le insotiti la aeroport cu atat mai bine.
multumesc, oricum am rugat pe sora mea sa aiba la ea si certificatul de nastere si certificatul de casatorie.Va multumesc toate raspunsurile si in curand vin si eu cu raspunsuri cum au mers si daca am avut surprize neplacute sau nu.