avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acord calatorie minor din strainatate in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acord calatorie minor din strainatate in Romania

Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu tatal fetitei mele. In vacanta vrem sa trimitem acasa in Romania, am fost la Ambasada Romanie din Belgia ca sa facem procura fiindca nu putem sa insotim pe ea. Ea pleaca cu avion impreuna cu sora mea, care vine dupa ea. Plecarea o sa fie luni pe 10.07. La ambasada mi-au spus ca nu avem nevoie de procura sa poate sa paraseasca fica mea Belgia, doar cand se intoarce din Romania. Mentionez ca tatal nu o sa fie prezent la aeroport doar eu. Astazi am auzit prin vorba ca am nevoie de procura si de data asta, acuma nu stiu ce mai cred. Va rog sa-mi da-ti un raspuns cat mai urgent, deoarece imi sta doar doua zile la dispozitie sa facem procura, daca este necesar.Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
fadgyas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:07, 3 Septembrie 2014
Nu e nevoie de acordul tatalui pt a veni in Romania. Copilul e cetatean roman si se intoarce in tara lui, nu e nevoie de alte acte in afara de pasaport.
Avand in vedere ca minora urmeaza sa calatoreasca fara dvs. ci doar cu matusa ma gandesc ca ar trebui sa-i faceti matusii o procura, pentru a sta linistita, altfel daca va fi intrebata sora dvs. la granita de unde are copilul, mai ales daca aveti nume diferite se poate autosesiza cineva, sa avite neplacerile. Sa ne scrieti cum ati rezolvat problema.
Multumesc raspunsul, dar chiar daca voi fi eu pe aeroport, nu am sa calatoresc cu ele, dar voi fi prezent?
Am scris o scrisoare prin e-mail direct la ei, la serviciile aeorportului Charleroi, dar cred ca se dureaza mai mult sa primesc un raspuns. La apeluri nu au raspuns.

[Timp de 30 de minute dupa ce ati publicat un mesaj aveti posibilitatea sa il modificati, folositi butonul Editeaza daca aveti ceva de adaugat. Multumesc]
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
Ares-3, moderator
Justitiarul, n-o intreaba nimeni la intoarcerea in tara ''de unde are copilul'', ce naiba... s-a scris asta pe forum de zeci de ori! Nu poate avea nicio neplacere. Si nici nu e de speriat daca pun intrebari gen De ce nu aveti acelasi nume etc. Sunt verificari normale.

fadgyas, nu va mai faceti griji. Matusa poate sa plece si singura cu fetita, daca le insotiti la aeroport cu atat mai bine.
multumesc, oricum am rugat pe sora mea sa aiba la ea si certificatul de nastere si certificatul de casatorie.Va multumesc toate raspunsurile si in curand vin si eu cu raspunsuri cum au mers si daca am avut surprize neplacute sau nu.

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma! acord calatorie minor carmenvioleta80 carmenvioleta80 Buna ziua !numele meu este Carmen si va scriu din Italia.Am o fetita de 15 ani care mi-a fost data in custodie in urma divortului si sta cu mine in Italia.Ii ... (vezi toată discuția)
Trecerea la punctul de frontiera. wisdom wisdom [b]Surioara mea are un copil, cu baiatul cu care locuieste de aproximativ 4 ani si locuieste intr-o tara europeana. Ea doreste sa revina in tara, cu copilul, ... (vezi toată discuția)
Procura pasaport si insotire minori fara apostila Elena_95 Elena_95 Am o mare problema: sunt in tara de 2 luni impreuna cu surorile mele minore. Mama este in Italia. Eu si surorile mele trebuie sa ne intoarcem in Italia pentru ... (vezi toată discuția)