avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate sorinpascu

Activitate sorinpascu

Multumesc mult pentru informatii. Eu de capul meu nu le gaseam nici intro luna de acuma.

O zi buna.

Multumesc din nou.

[ link extern ] /

Deci se pare ca se poate obtine o invalidare a acestor prevederi.

O sa incerc ca contactez acele persoane care au castigat in instanta in Brasov sa vad cum au procedat dansii.
Intr-o discutie cu o cunostinta aceasta mi-a spus urmatoarele ,si anume ca acest HCL nu incalca nici o prevedere din alta lege:

"Ar trebui sa se faca o distinctie foarte clara intre protectia animalelor si gestionarea animalelor. Este adevarat ca ANSVSA are atributii in domeniul de protectie al animalelor, insa are atributii prea putine si in niciun caz exclusive in domeniul de gestionare a acestora. Simplul fapt ca gestionarea animalelor trebuie realizata cu respectarea normelor de protectie a acestora (aspect legal imbucurator pentru orice iubitor de animale), nu inseamna ca ANSVSA poate decide cum se realizeaza gestionarea. Dimpotriva, aceasta atributie in ceea ce priveste animalele revine intocmai autoritatilor locale, aspect care deriva atat din Legea 215/2001 a administratiei publice locale dar si din Decizia Curtii Constitutionale nr. 1/2012. Prin aceasta decizie, CCR nu numai ca, confirma obligatia gestionarii animalelor fara stapan ca fiind in sarcina autoritatilor locale dar precizeaza si ca lipsa rezolvarii situatiei ar impune amendarea acestor autoritati. Mai mult, din Legea 215/2001 rezulta si faptul ca nu numai consiliile locale au atributi de gestionare, dar chiar si consiliile judetene (in trasarea unei politici de gestionare la nivelul fiecarui judet).

In consecinta, prin adoptarea HCL 146, Consiliul Local Timisoara a respectat normele legale cu privire la sfera de atributii ce ii incumba pentru rezolvarea situatiei cainilor fara stapan din oras. Mai mult, faptul ca s-a impus o amenda pe cainele nesterilizat, nu reprezinta sub nicio forma vreo limitare a proprietatii. Autoritatile nu numai ca au dreptul, dar au si obligatia sa ia masuri extra-ordinare cand situatiile cu care se confrunta sunt la randul lor urgente, asa cum este de exemplu situatia cainilor fara stapan. Acesta este si motivul pentru care la nivel national se discuta despre legiferare printr-o ordonanta de urgenta."


Eu nu inteleg cum faptul ca Primaria si CL TImisoara sunt obligati sa rezolve problema cainilor fara stapan, le da lor dreptul sa imi impuna mie ce sa fac cu proprietatea si banii mei.

E vreo baza in textul de mai sus?
Multumesc din nou de informatii.

Informatia cu anularea articolului ce impune adunarea de semnaturi este o veste foarte foarte buna ca si despre aia dezbateam. :)

O sa incep sa ma interesez despre cum sa procedez in continuare pentru restul HCL-ului.
Multumesc mult pentru raspunsul in detaliu.

Dupa cum spuneati, deja apar campanii de genul
[ link extern ]

Prin care sunt prostiti oamenii sa-si sterilizeze cainii "cu reducere" pentru a fi "in legalitate".

O sa incerc sa adun mai multi semnatari si sa facem o plangere catre consiliul local, dar probabil ca pana la urma se va ajunge la instanta deoarece ma indoiesc ca se va rezolva ceva cu o singura plangere cand sunt atatea interese.

Si mai am o intrebare: pentru a fi aplicat un HCL, e nevoie sa existe norme metodologice pentru acel HCL? Ca din cate stiu eu pentru legi la nivel national e nevoie.
[ link extern ]

Vreau sa stiu daca acest HCL care nu are la baza nici o lege la nivel national, poate fi contestat in instanta si cum ar trebui procedat.

Acest HCL obliga toti proprietarii de caini care nu sunt de rasa sa ii sterilizeze si sa le puna microchip din banii proprii si sa-si asume riscurile aferente anesteziilor necesare in cazurile sterilizarii.

SI de asemenea mai obliga inregistrarea tuturor cainilor intr-o baza de date a primariei, lipsa acestei inregistrari se sanctioneaza de asemenea cu amenda.