avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate AvocatMarius

Activitate AvocatMarius

Răspuns la discuția Puzzle juridico-administrativ
Right again...
De altfel i-am si propus aceasta solutie numai ca este in dezacord cu ea. De altfel el vrea ceva extrem de simplu - o actiune - care sa ii ofere raspunsul la intrebarea existenta: este sau nu copilul lui... Oricum, solutia expusa de tine ar fi pana acum cea mai rezonabila din punct de vedere juridic. Din pacate, inca nu am reusit sa gasesc (desi stiu ca exista) o decizie a ICCJ in care se explica faptul ca si tatal poate introduce o actiune in stabilitea paternitatii. Nu stiu care ar fi temeiul legal...cu toate astea de lege ferenda, cred ca ar fi necesara o revizuire pe ac. parte. E practic o discriminare ca tatal sa nu poata avea dreptul la o asemenea actiune in cazul unui copil din afara casatoriei. Oricum, multumesc pt. sfat si pt ajutor Kyp.
Răspuns la discuția Puzzle juridico-administrativ
De acord cu tine. Dar el nu vrea sa il recunoasca pana nu stie daca este al lui sau nu - evident. Si atunci ne intoarcem in acelasi punct mort - are vreo actiune la indemana pentru a o obliga pe mama la test adn si implicit la aflarea filiatiei copilului?
Răspuns la discuția Puzzle juridico-administrativ
Nu este recunoscut fratilor. Omul vrea sa stie daca este al lui sau nu. Nu are cum sa o oblige pe femeie sa faca adn si atunci trebuie sa recurga la instanta. cu ce actiune..asta era intrebarea
Răspuns la discuția Puzzle juridico-administrativ
no idea...banuiesc ca e vorba de chestiuni personale pe care nu le cunosc. cert e ca situatia a ajuns intr-un punct destul de ciudat...si caut solutia potrivita dar nu o gasesc.
Răspuns la discuția Puzzle juridico-administrativ
Da...certificatul este...copilul poarta numele mamei.
Intrebare de 1000 puncte. Copil din afara casatoriei (relatii concubinaj). Tatal vrea sa stie (mai bine spus sa se asigure) ca acest copil este al lui. Din pacate mama refuza cu indarjire orice test inclusiv cel ADN.
Tinand cont de faptul ca actiunea de recunoastere a paternitatii este recunoscuta mamei...CUM POATE PRESUPUSUL TATA SA PORNEASCA O ACTIUNE PRIN CARE SA O OBLIGE PE MAMA LA EFECTUAREA DE PROBA ADN PENTRU A SE CONVINGE DACA ACEST COPIL ESTE AL LUI. (scuze pt caps dar m-a exasperat speta). Ok, administrativ nu poate face nimic - nu are cum sa il recunoasca pt ca nu stie daca este al lui. Judecatoresc - nu are la indemana o actiune care sa ii permita aflarea filiatiei copilului pt ca asa cum am mentionat c fam. recunoaste mamei si nu tatalui ac. drept. (sediul materiei: 56,57,58,59 c. fam.)
Practic...si teoretic...ce parere aveti...si cum poate fi solutionata problema?
p.s.
am inteles ca exista o decizie ICCJ in materie (adica dreptul de a introduce o actiune si pt tata) dar nu o pot gasi de nici un fel...:(