avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Puzzle juridico-administrativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Puzzle juridico-administrativ

Intrebare de 1000 puncte. Copil din afara casatoriei (relatii concubinaj). Tatal vrea sa stie (mai bine spus sa se asigure) ca acest copil este al lui. Din pacate mama refuza cu indarjire orice test inclusiv cel ADN.
Tinand cont de faptul ca actiunea de recunoastere a paternitatii este recunoscuta mamei...CUM POATE PRESUPUSUL TATA SA PORNEASCA O ACTIUNE PRIN CARE SA O OBLIGE PE MAMA LA EFECTUAREA DE PROBA ADN PENTRU A SE CONVINGE DACA ACEST COPIL ESTE AL LUI. (scuze pt caps dar m-a exasperat speta). Ok, administrativ nu poate face nimic - nu are cum sa il recunoasca pt ca nu stie daca este al lui. Judecatoresc - nu are la indemana o actiune care sa ii permita aflarea filiatiei copilului pt ca asa cum am mentionat c fam. recunoaste mamei si nu tatalui ac. drept. (sediul materiei: 56,57,58,59 c. fam.)
Practic...si teoretic...ce parere aveti...si cum poate fi solutionata problema?
p.s.
am inteles ca exista o decizie ICCJ in materie (adica dreptul de a introduce o actiune si pt tata) dar nu o pot gasi de nici un fel...:(
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2007
AvocatMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: AvocatMarius , utilizator 10:12, 10 August 2007
certificatul de nastere este deja? o tagada a paternitatii???? mai caut si eu....daca aflu ceva...anunt
:(
Da...certificatul este...copilul poarta numele mamei.
scuze nu sunt casatoriti tagada cade....:">, si mama nu are interes ca la rubrica tata sa apara ceva? cidati oameni in zilele noastre, interesul copilului e sa cunoasca ambii parinti, de ce isi asuma riscul de a lua acesta posibilitate copilului cat timp el nu poate decide?
no idea...banuiesc ca e vorba de chestiuni personale pe care nu le cunosc. cert e ca situatia a ajuns intr-un punct destul de ciudat...si caut solutia potrivita dar nu o gasesc.
Pai l-a recunoscut, nu? Acum vine si zice ca nu-i al lui?

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)