In 1996 am inceput procesul de retrocedare a doua apartamente in Bucuresti.
In 1998 am obtinut sentinta definita si irevocabila de restituire a celor doua apartamente. Primaria Bucuresti mi-a emis certificat de punere in posesie a celor doua apartamente insa apartamente au fost deja vandute in baza legii 112, chiriasilor de catre Primaria Bucuresti.
Am inceput proces de anulare a contractelor de vanzare/cumparare a apartamenteror cu fostii chiriasi. La aparitia legii 10/2001, avocatul meu mi-a spus ca nu este nevoie de notificare la primarie, deoarece noi ne judecam cu persoane fizice.
In anul 2005 s-au incheiat procesele in favoarea fostilor chiriasi.
Am continuat procesele cu Primaria Bucuresti care imi vandusera apartamentele.Procese care si astazi sunt pe rol, deoarece instantele de judecata nu mi-au dat castig de cauza invocand motivatia ca trebuia sa fac notificare la Primarie in baza legii 10/2001 (notificare pe care am facut-o dupa termenul limita dat de lege),in procesele respective am cerut despagubire financiara nu in natura.
In cazul de fata, legea 165/2013 cum ma poate ajuta, ma incadrez in ea pentru despagubire financiara?
Cum as putea proceda, prin procese noi sau se face un dosar/adresa catre primarie/ministerul finantelor?
Va multumesc anticipat.