In 1996 am inceput procesul de retrocedare a doua apartamente in Bucuresti.
In 1998 am obtinut sentinta definita si irevocabila de restituire a celor doua apartamente. Primaria Bucuresti mi-a emis certificat de punere in posesie a celor doua apartamente insa apartamente au fost deja vandute in baza legii 112, chiriasilor de catre Primaria Bucuresti.
Am inceput proces de anulare a contractelor de vanzare/cumparare a apartamenteror cu fostii chiriasi. La aparitia legii 10/2001, avocatul meu mi-a spus ca nu este nevoie de notificare la primarie, deoarece noi ne judecam cu persoane fizice.
In anul 2005 s-au incheiat procesele in favoarea fostilor chiriasi.
Am continuat procesele cu Primaria Bucuresti care imi vandusera apartamentele.Procese care si astazi sunt pe rol, deoarece instantele de judecata nu mi-au dat castig de cauza invocand motivatia ca trebuia sa fac notificare la Primarie in baza legii 10/2001 (notificare pe care am facut-o dupa termenul limita dat de lege),in procesele respective am cerut despagubire financiara nu in natura.
In cazul de fata, legea 165/2013 cum ma poate ajuta, ma incadrez in ea pentru despagubire financiara?
Cum as putea proceda, prin procese noi sau se face un dosar/adresa catre primarie/ministerul finantelor?
Va multumesc anticipat.
Dacă nu aţi depus notificarea în termen, nu puteţi beneficia de prevederile Legii nr.10/2001, deci nici legea 165/2013 nu vă este de folos.
Pe de altă parte, spuneţi că procesele cu primăria sunt încă pe rol, deşi instanţele v-au respins acţiunile. Probabil că litigiile sunt în faza de atac, altfel nu văd cum ar putea fi pe rol. Dacă este aşa, încercaţi continuarea lor. Nu văd altă soluţie.
Legea 165/2013 este foarte clară:
Art. 3. - In intelesul prezentei legi, expresiile si termenii de mai jos au urmatoarele semnificatii: 1. cereri - notificarile formulate in temeiul Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
.................... 2. persoana care se considera indreptatita - persoana care a formulat si a depus, in termen legal, la entitatile investite de lege cereri din categoria celor prevazute la pct. 1, care nu au fost solutionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi; 3. persoana indreptatita - persoana careia i-a fost recunoscut dreptul la restituire in natura sau, dupa caz, la masuri reparatorii;