Asta ar fi cea mai mare nenorocire..Va multumesc ca m-ati prevenit.Voi incerca sa contactez vecinii de palier sa le comunic acest lucru
Va sfatuiesc sa nu intreprindeti nimic fara acordul Asociatiei oricat de greu l-ati obtine.Nu vreti sa stiti prin cate a trecut un vecin de al meu de la scara 2 care a reparat pe cheltuiala proprie apoi a fost dat in judecata de alt vecin ,,cumsecade'' si pus sa plateasca nu stiu ce daune inchipuite..Acel om traieste un calvar...Tot ce va pot sugera ca mijloc de ,,salvare '' mai putin costisitor si fara sa va afecteze (si de care si eu am aflat curand):exista un ciment care nu permite apei sa se infiltreze..Desigura daca ploua prin acoperis dupa un timp chiar si acest ciment va ceda..dar va va acorda un ragaz temporal ca sa va puteti ocupa de formalitatile cu Asociatia fara sa va ,,rupa '' la buzunar..
Va multumesc ,domnule!Dumneavoastra vorbiti deoarece sunteti o persoana care cunoaste legislatia si sunteti o persoana dotata cu bun simt.Eu ,insa,traiesc intr-o localitate in care NU MAI FUNCTIONEAZA NIMIC...Acest presedinte functioneaza numai dupa bunul sau plac si ori de cateori a fost reclamat la Primarie nu s-a intamplat nimic.Locatarii primesc mereu de la Primar acelasi raspuns sec: schimbati-l Dar Adunarea Generala nu se intruneste niciodata pentru ca el tolereaza restantele la intretinere ...Numai pe scara mea exista 2 familii care au insumat 100 milioane lei vechi de familie plus alte familii cu datorii mai mic..Intelegeti?Acestia nu vor vota niciodata schimbarea presedintelui.Stiu ca este greu sa intelegeti ca pot fi oameni care se confrunta cu astfel de situatii..dar acesta este adevarul.Va multumesc mult ca mi-ati raspuns..Voi incerca sa prezint cazul undeva la vreo televiziune ..daca se va mai putea face ceva si pe aceasta cale...
Nu ma pot apuca de reparatia acoperisului dupa bunul meu plac.Pentru ca eu nu detin decat 1/5 cota indiviza din acest acoperis restul este proprietatea vecinilor de pe tronsonul aferent care m-ar putea actiona in justitie daca as face acest lucru.Intelegeti?Sa- intamplat deja acest lucru la scara 2 a blocului in care locuiesc.
Va multumesc! Voi incerca..desi presedintele imi spune ca in cauza respectiva numai el poate actiona in justitie ca reprezentant al asociatiei de locatari ..Oricum nici eu nu prea il cred .Sunt cetatean... la urma urmei am dreptul la un proces corect.Solutia propusa de dumneavoastra ramine singura solutie pe care o voi putea pune in aplicare.Ma intreb acum cat timp va dura pana cand voi primi o hotarare judecatoreasca si ce se va intampla in acest timp cu apartamentul meu....Pentru ca ploile nu se opresc...
La prima adunare generala ziceti?..Care Adunare Generala? ..De 20 de ani ,in afara de adunarea prin care a fost numit presedinte nu a mai tinut alta adunare..Si nici locatarii nu doresc asa ceva.Unii dintre ei au acumulta la intretinere restante de 100 milioane lei vechi...Credeti ca acesti locatari vor sprijini vreodata inlocuirea acestui presedinte cu unul care i-ar da in judecata?
Va multumesc ...Aici ,la Braila avem probleme mari chiar si la nivelul instantei.Stiu ca nu puteti crede.Am incercat sa deschid actiune iar cand sa depun dosarul doamna de acolo mi-a spus ca pana cand nu repar acoperisul pe cheltuiala mea ca apoi sa vin cu facturile toate sa pot dovedi ca am facut acele cheltuieli si sa-mi pot recupera banii nu are sens sa deschid actiune.Asta m-a descurajat foarte tare pentru ca ar insemna sa imprumut acei bani sa platesc dobinda eu si atatea incurcaturi ca nu mai pot..Pe acest lucru mizeaza presedintele cand ridica din umeri...Nu-l intereseaza legea oricum nu are nimeni ce sa-i faca.Nu am auzit sa existe o autoritate care sa controleze activitatea presedintelui in afara de Adunarea Generala a locatarilor...ori locatarii nu au interes sa puna bani ,intelegeti? Deci nu vor actiona in nici-un mod...
Va multumesc ca mi-ati raspuns..Desi eu am facut acesti pasi adica depunerea cererii ,presedintele invoca tot felul de scuze.Iar cea mai buna scuza este aceea ca ,el ,nestrangand fondul de reparatii.nu-i poate ,,obliga'' pe locatarii de pe tronsonul in cauza sa contribuie cu cota care le-ar reveni din costul reparatiei..Asta imi spune in permanent...Si ,in fapt, doar doua familii invoca scuze ca nu au bani desi au bani sa-si modernizeze propriile apartamente permanent in timp ce eu adun apa din casa..si locuiesc exact sub mine si mai pretind ca nu adun suficient de repede apa si ii afecteaza si pe ei ..ca ma vor da in judecata sa le platesc zugraveala Asta este viata mea si nu stiu incotro sa ma indrept pentru ca vorbesc la pereti.Primaria nu face nimic ,,presedintele tergiverseaza pretinzand ca nu are solutii si nu m-as mira,la sistemul juridic pe care il avem sa ma trezesc pusa in situatia sa platesc daune pentru apartamentul lor!Deci ,intrebarea mea ar fi:care este organul abilitat sa amendeze locatarii care refuza sa contribuie la cheltuielile comune?Cine solicita amendarea dat fiind faptul ca presedintele ezita sa o faca?In aceasta situatie imi veti spune ca trebuie amendat presedintele dar cine ii da amenda?Primaria nu o va face...iar eu ma zbat intr-o situatie fara iesire si simt ca ma imbolnavesc!...Va multumesc!
Aveti dreptate dar cui ne adresam in cazul in care Presedintele ridica din umeri si spune ca nu are cum sa oblige proprietarii sa-si repare cota ce le revine din acoperisul comun?Scrie peste tot ca poate fi amendati dar cine da aceasta amenda ca nu stiu cui sa ma adresez...Primaria nu, Inspectoratul pentru constructii nu.. atunci cineeeeee???Ca sunt la limita rezistentei.Eu nu pot suporta integral aceasta cheltuiala deci cum vom face?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti si mie..sunt din braila , imi ploua in casa de nu stiu ce sa fac ,doi din cei 5 vecini de plaier refuza sa contribuie la cheltuielile de reparare a acoperisului....cui ma pot adresa ca sa -i determin sa-si plateasca cota care le-ar reveni din reparatii???Nu mai pot suporta acest tip de viata imi uda lucrurile nu pot sa dorm cand ploua trebuie sa stau sa adun apa din casa iar presedintele spune ca el nu are cum sa-i oblige.presedintele nu a adunat un fond de reparatii la acest bloc.va rog ,urgent dati-mi o solutie!!!!