inca o data va multumesc!...luni merg la medicul ginecolog si chiar la un alt medic de familie sa vad ce parere are si cum ar proceda in cazul meu daca as fi pacienta lui...ma gandesc sa ma mut chiar la alt medic de familie pt ca in cazul acestor discutii contradictorii cu siguranta ma voi lovi de multe fete strambe ,ca sa spun asa, pe viitor daca voi continua sa raman in aceeasi formula ........o seara placuta !
va multumesc din suflet pt raspuns, mie mi-a lasat impresia d.na doctor ca nu stie legea si nu as vrea sa ma duc sa ii pun harta cu textul legii in fata....stie foarte clar ca nu am avut o zi de concediu maternal .....de cateva zile tot caut pe net raspunsuri si asa am inteles si eu ca acest concediu maternal de 126 de zile il pot lua cand doresc chiar dupa nastere......in tara noastra ne pierdem drepturile daca nu ne interesam din cauza unor oameni dezinteresati si prost informati......
buna ziua,
am o nelamurire si nu gasesc un raspuns clar la aceasta problema......sunt insarcinata in opt luni ,fiind cadru didactic..dupa incheiere anului scolar am intrat in concediu de odihna...vreau sa stiu daca toate zilele de concediu maternal pe care nu l.am luat deloc pana acum pot sa il iau dupa ce nasc...stiu ca obligatoriu e sa stau 42 de zile dupa nastere in concediu de lauzie......mediucul meu de familie spune ca nu poate sa imi dea decat aceste 42 de zile ......nu mi se pare corect ....de ce sa nu beneficiez de restul zilelor din concediu maternal daca sunt angajata cu carte de munca pe perioada nedeterminata........va rog sa ma ajutati cu aceasta problema pt ca nu as vrea sa pierd un drept din nestiinta altora sau poate din nepasare.................va multumesc din suflet!:(:(
buna ziua,
situatia mea este destul de complicata,in urma cu un an am girat o colega la 2 imprumuturi pe care nu le-a platit si acum am proprire pe salariu pt ea...problema e ca nu am mai reusit sa imi achit rata mea la un credit de nevoi personale la bt in valoare de 150 mil vechi si mi-a venit si la acesta executare .....as vrea sa imi spuneti ce bunuri pot fi executate daca eu si sotul meu nu avem acte la casa pe numele nostru iar sotul are o masina cumparata inainte de casnicie .....pe contractul de credit nu este trecut numele sotului ca si co-debitor dar este mentionat faptul ca va plati un co-debitor in cazul restantelor..........si as vrea sa mai stiu daca pot sa platesc direct executorului o suma lunara ca sa evit executarea masinii in cazul in care are acest drept....va multumesc din suflet!