avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate Codrin20

Activitate Codrin20

Buna seara ! As dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in ceea ce urmeaza:
Anul trecut in data de 11.07.2012, tatal meu a fost accidentat de masina unei firme de paza, in statia de autobuz, el traversand prin fata autobuzului care se afla in statie.Din spatele autobuzului a venit cu viteza 80km/h masina firmei de paza, lovindu-l grav pe tatal meu. Accidentul s-a soldat cu fractura de omoplat si clavicula dreapta, 3 coaste rupte, risc pneumotorax, fractura de baza de craniu, hemoragie in cerebel. A stat in coma 25 de ore, cu 45 de zile de spitalizare. S-a facut toata procedura la politie, martori, etc...fiind cupla comuna.
Am mers la un avocat, semnat contract...dar timp de aproape un an de zile ne-a dus cu vorba, tata nevazand deloc dosarul (ba e la politie, ba la procuratura) firma de paza a intervenit cu pile, (probabil pentru a scadea culpa soferului). Ne-am mutat la avocat, de data asta pe civil, nu penal ca celalalt. Ieri, a ajuns acasa o somatie cum ca tata are de platit 9000 de ron (reparatia masinii). Inainte de asta, m-am gandit ca tata sa inceapa el negocierea cu firma de asigurari (omniasig), pentru a face intelegere pe cale amiabila. Intrebarile mele sunt: Va trebui tata sa plateasca acea suma ? Putem continua demersurile cu firma de asigurari pe cale amiabila sau de mers in continuare cu dl avocat ? Suntem in dificultate, si asa cheltuind f multi bani cu recuperarea lui...Are certificat medico-legal, tot..Care este suma pentru aceste diagnostice care ar putea fi ceruta firmei de asigurari ? Care ar fi calea cea mai usoara pentru a fi despagubit (avand in vedere ca a trecut deja un an)..sunt f ingrijorat si nu stiu cum trebuie sa procedez in continuare, tatal aflandu-se in depresie. Va multumesc din suflet si astept un raspuns