avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Culpa comuna accident rutier soldat cu victima (pieton)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Culpa comuna accident rutier soldat cu victima (pieton)

Buna seara ! As dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in ceea ce urmeaza:
Anul trecut in data de 11.07.2012, tatal meu a fost accidentat de masina unei firme de paza, in statia de autobuz, el traversand prin fata autobuzului care se afla in statie.Din spatele autobuzului a venit cu viteza 80km/h masina firmei de paza, lovindu-l grav pe tatal meu. Accidentul s-a soldat cu fractura de omoplat si clavicula dreapta, 3 coaste rupte, risc pneumotorax, fractura de baza de craniu, hemoragie in cerebel. A stat in coma 25 de ore, cu 45 de zile de spitalizare. S-a facut toata procedura la politie, martori, etc...fiind cupla comuna.
Am mers la un avocat, semnat contract...dar timp de aproape un an de zile ne-a dus cu vorba, tata nevazand deloc dosarul (ba e la politie, ba la procuratura) firma de paza a intervenit cu pile, (probabil pentru a scadea culpa soferului). Ne-am mutat la avocat, de data asta pe civil, nu penal ca celalalt. Ieri, a ajuns acasa o somatie cum ca tata are de platit 9000 de ron (reparatia masinii). Inainte de asta, m-am gandit ca tata sa inceapa el negocierea cu firma de asigurari (omniasig), pentru a face intelegere pe cale amiabila. Intrebarile mele sunt: Va trebui tata sa plateasca acea suma ? Putem continua demersurile cu firma de asigurari pe cale amiabila sau de mers in continuare cu dl avocat ? Suntem in dificultate, si asa cheltuind f multi bani cu recuperarea lui...Are certificat medico-legal, tot..Care este suma pentru aceste diagnostice care ar putea fi ceruta firmei de asigurari ? Care ar fi calea cea mai usoara pentru a fi despagubit (avand in vedere ca a trecut deja un an)..sunt f ingrijorat si nu stiu cum trebuie sa procedez in continuare, tatal aflandu-se in depresie. Va multumesc din suflet si astept un raspuns
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Codrin20, utilizator
Cel mai recent răspuns: infortunistica , Consilier juridic 11:32, 22 Iulie 2013
Pentru inceput ar trebui sa nu dati atentie somatiei de plata. Nu are valoare juridica in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive.
In asigurari este indicat sa folositi medierea. Cititi materialele cu aceasta tema disponibile pe internet. Aveti unul mai jos:
[ link extern ]

Apelati la un mediator din orasul Dvs si incercati sa rezolvati cazul inainte de introducerea cererilor de chemare in judecata.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
Bojan I.M., Mediator
Penalul tine in loc civilul!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat..o parere mdmftw mdmftw Buna ziua si bine v-am gasit. Am si eu o problema care ma macina si as dori o parere de la dvs. Acum 2 ani mama si tatal meu au suferit un accident auto in ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma unui accident de masina ! fEDDe fEDDe Buna ziua . Numele meu este Alex , am 19 ani si as dori sa adresez cateva intrebari domnilor avocati care ar putea sa ma ajute. Mama mea a avut un accident de ... (vezi toată discuția)
Termen de predare al dosarului la procuratura popattila popattila Asadar am avut un accident rutier in 25.01.2009 , eu parte vatamata cu spitalizare la sectia neuroghirurgie, in total 86 de zile de ingrijiri medicale pentru ... (vezi toată discuția)