Buna ziua si bine v-am gasit. Am si eu o problema care ma macina si as dori o parere de la dvs. Acum 2 ani mama si tatal meu au suferit un accident auto in timp ce veneau de la tara cu ocazia, in urma caruia tatal meu a decedat iar soferul masinii de ocazie a fost gasit vinovat , iar mama a suferit o fractura mai grava la clavicula... in urma procesului am primit despagubiri atat eu cat si mama mea (consider eu o suma modesta, dar datorita faptului ca nu prea s-au pastrat facturile cu cheltuielile facute, consider eu ca este corecta). Problema este ca mama a fost la firma de asigurari a soferului de unde a primit o suma de bani, si a semnat precum ca nu mai are pretentii financiare de la sofer sau firma de asigurari, lucru facut fara a citi foaia, ci doar datorita faptului ca aveam nevoie de bani pt inmormantare. Acum firma de asigurari a facut recurs (nu stiu sigur daca acesta este termenul corect :| ). As vrea sa stiu care credeti ca sunt sansele ca sentinta sa se schimbe si daca prezenta la proces este obligatorie (recursul este in alt oras si mama se streseaza foarte tare, si as prefera sa se termine odata).Tin sa precizez ca nu ne permitem un avocat.
Imi cer scuze de lungimea textului si daca exprimarea este gresita sau de neincadrarea incorecta a topicului in categoria de forum...Va multumesc anticipat
Nu cred ca este vb. de un recures , mai degraba de chemare in instanta ca intervenient fortat. Asta inseamna ca va trebui sa mai explicati inca o data evenimentul in care ati fost implicati. Puteti sa nu va prezentati si sa trimiteti doar o instiintare catre judecatoria respectiva prin care aratati ca nu va puteti deplasa din diferite motive si solicitati sa nu mai fiti deranjati.
Sanse de a se schimba sentinta exista ... altfel nu ar mai fi reglementata aceasta cale de atac.
Ar fi bine sa va prezentati si sa incercati sa va faceti apararile corespunzatoare.
Daca la citatia primita nu este atasata si copia cererii asiguratorului din care sa puteti afla ce pretentii ridica (impotriva cui si ce dovezi invoca), pentru a scuti deplasarile, puteti solicita prin posta(pana la termen), instantei de judecata, trimiterea acestor documente in vederea luarii la cunostinta si a va apara.
Va multumesc pentru opinii.
Din ce m-am mai documentat pe internet am vazut ca ar fi o problema datorita faptului ca mama mea a primit o suma de bani si a semnat ca nu mai are pretentii ulterioare. Asta s-a intamplat inainte de inceperea procesului, la cateva zile dupa accident. In urma sentintei, mama ar mai trebui sa primeasca o suma de bani (daune morale), tinand cont ca urmeaza recursul, cum ar trebui sa justifice semnatura data la inceput ? Exista vreo situatie in care sa nu se ia in considerare semnatura data precum ca nu ar mai avea pretentii ?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns.
in [primul rand, fiind un proces penal, nu vi se vor comunica actele depuse de celalalte parti la dosar.
In al doilea rand, da, exista sanse mari sa fie admis recursul asiguratorului, insa depinde f. mult de cat s-a primit pe cale amiabila.
Practica recenta pe care o am eu, vizeaza si admiterea diferentei de despagubiri, insa exista de asemenea in tara multe hotarari de respingere, daca partile vatamate au fost despagubite odata. Aceasta, intrucat in legislatia asigurarilor se prevede clar ca despagubirea se poate acorda fie pe cale amiabila , fie pe cale judecatoreasca si se cer majorari numai daca situatia victimei s-a schimbat ( de exemplu, victima a suferit o vatamare corporala grava si mai apoi, a survenit decesul acesteia).
asa ca e important sa fie depus la dosar ce trebuie pentru a avea succes.