avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Despagubire in urma unui accident de masina !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Despagubire in urma unui accident de masina !

Buna ziua . Numele meu este Alex , am 19 ani si as dori sa adresez cateva intrebari domnilor avocati care ar putea sa ma ajute.
Mama mea a avut un accident de masina pe data de 14 octombrie.A fost foarte tare lovita pe trecerea de pietoni de catre o femeie de 21 care era la volan.A stat 4 saptamani si 3 zile in coma profunda, clavicula rupta, fractura de stern, 8 coaste rupte, plamanii amandoi perforati de coaste, fractura de femur si umarul rupt.1 luna si jumatate a stat in reanimare si acum am transferat-o la alt spital pentru recuperare locomotorie.
Ce as dori sa va intreb este : Familia autoarei accidentului este foarte bogata material asigurand toate operatiile mamei mele si 5000 de ron mie pentru a avea de cheltuiala in tot acest timp.Ei au zis cand se face mama bine sa nu se ajunga la tribunal , ci pe cale amiabila. Cati bani as putea sa le cer la daune fizice si morale ?
Si inca o intreabare : Asigurarea masinii am inteles ca da o despagubire in urma certificatului medico legist . Cam ce valoare ar avea si acea despagubire ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:04, 15 Decembrie 2010
pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire se stabileşte, pentru accidente produse în anul 2010, la un nivel de 2.500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieţei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Naţională a României.

avind doar 19 ani iti recomand sa discuti cu un avocat (eventual cineva cunoscut sau recomandat de catre cineva cunoscut) care sa va reprezinte in negocierile cu autorul accidentului. Fii sigur ca respectiva persoana va utiliza serviciile unui avocat si de aceea este bine sa fii pregatit pe masura. Nu este o joaca.
in primul rand trebuiau urmati pasii urmatori: sesizare politie, masuratori la fata locului, certificat medico legal de la IML. Avand in vedere siuatia victimei , sigur vor fi necesare peste 60 de zile de ingrijiri medicale iar fapta va fi incadrata la vatamare corporala. Compania de asigurari va va despagubi dar la dosarul de despagubire, privind daunele materiale, vor trebui anexate bonuri, chitante privind toate cheltuielile efectuate, iar in privinta daunelor morale, puteti cere oricat, deoarece suferinta nu este cuantificabila in bani, iar in final instanta va decide suma cuvenita.

veti avea nevoie de un avocat, care sa va reprezinte si care sa aibe un rol de mediator intre dvs si partea vinovata de producererea accidentului.
Va multumesc din inima pentru informatiile date.Astazi am fost la politia rutiera , dosarul penal este neatins deoarece la externarea victimei se vor lua in considerare zilele de spitalizare.Am fost si la compania de asigurare care acelasi lucru mi l-au zis despre despagubire (in valoare de 2.500.000 euro).Tot odata vreau sa mentionez ca un var de al mamei mele este avocat si o ne-a indrumat pana acum.Va multumesc
si daca un avocat te-a indrumat pina acum, il verifici pe forum? ;)
matahachiro a scris:

si daca un avocat te-a indrumat pina acum, il verifici pe forum? ;)

:offtopic: Pentru asemenea replici, exista mesageria personala.Altfel putem considera ca sugerati o lipsa de percepere pentru celorlalti colegi de breasla. :acute:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale Allexandru Allexandru Pe data de 3 nov.a.c.am fost implicat intr-un accident rutier ai exact am fost lovit cand ma aflam langa masina mea.Cel care m-a lovit avea o alcolemie de 0,73 ... (vezi toată discuția)
În urma unui accident rutier s-a stabilit culpă comună. se pot obține daune morale în acest caz, și dacă da, cum se pot proba? Nata88 Nata88 Buna ziua, Accident rutier, s-a stabilit culpa comuna. Una dintre victime a suferit vatamare corporala: - spitalizare 2 saptamani - interventie la abdomen ... (vezi toată discuția)
Accident rutier- despagubire rca deiulina deiulina Buna seara, In anul 2009 parintii mei au fost implicati intr-un grav accident rutier : un cetatean cu 2 la mie alcoolemie a intrat pe contrasens frontal ... (vezi toată discuția)