avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DAUNE MORALE SI MATERIALE
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DAUNE MORALE SI MATERIALE

Pe data de 3 nov.a.c.am fost implicat intr-un accident rutier ai exact am fost lovit cand ma aflam langa masina mea.Cel care m-a lovit avea o alcolemie de 0,73 in aerul respirat respectiv 1,5 la mie in sange! In urma accidentului m-am ales cu 8 coaste fracturate dubla fractura deschisa si de gamba clavicula rupta si pleoapa de ochi partial rupta.In certificatul medico-legal mi-au dat 80 de zile ingrijiri medicale! Intrebarea mea este cat bani sa cer firmei de asigurari ca daune? Am uitat sa precizez faptul ca masina e distrusa in totalitate! Va multumesc!!!!!

Cel mai recent răspuns: Tynn , utilizator 19:20, 10 Decembrie 2009
Am avut recent un caz in care victima a suferit fracturi pe toata partea stanga a corpului (clavicula/coaste/bazin/plaman perforat), ingrijiri de cca. 90 zile. A solicitat 10000 Euro, instanta a acordat 7000.

Ideea este ca in astfel de cazuri nu exista criterii clare fiind la aprecierea judecatorului.
Avand in vedere ca doriti mai intai sa negociati cu Soc. Asigurare, incercati sa porniti totusi de la o suma cat mai mare. Daca nu ajungeti la intelegere cu ei constituitiva parte civila in dosarul penal si cereti introducerea in proces si a asiguratorului pentru a solicita daune morale.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
Alexandru Stratopol, Consilier juridic
Sunt intr-o situati asemanatoare (Acc. rutier, 80 zile, politraumatism). Am discutat cu mai multi avocati in ceea ce priveste suma pe care ar trebui sa o cer in instanta ca daune materiale si daune morale si am primit fel si fel de raspunsuri. De la 500.000 de euro pana la 3000 de euro, dar am inteles ca in functie de cum iti pregatesti cauza si ce dovezi aduci in fata instantei, a.i. suma pe care o ceri sa se justifice, cam asa o sa primesti si bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire in urma unui accident de masina ! fEDDe fEDDe Buna ziua . Numele meu este Alex , am 19 ani si as dori sa adresez cateva intrebari domnilor avocati care ar putea sa ma ajute. Mama mea a avut un accident de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - parte civila, lamuriri AndreeaD. AndreeaD. Buna ziua. În data de 30.01.2017,in timp ce traversam REGUPAMENTAR strada,pe trecerea de pietoni,un șofer ce nu a acordat prioritate m-a lovit cu masina. Am ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala tatianatintisan tatianatintisan Buna ziua, In urma cu 4 luni sotul meu a suferit un accident rutier (fiind pasager in masina), in urma accidentului s-a ales cu multiple fracturi ale fetei, ... (vezi toată discuția)