avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - parte civila, lamuriri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - parte civila, lamuriri

Buna ziua. În data de 30.01.2017,in timp ce traversam REGUPAMENTAR strada,pe trecerea de pietoni,un șofer ce nu a acordat prioritate m-a lovit cu masina. Am 3 coaste fracturate și m.au operat și la plămân,fiind perforat de coaste. Am avut 12 zile spitalizare,timp în care am văzut și 3oameni decedând,fiind internata la terapie intensivă. M am externat dar problemele de sănătate persistă,nu mă pot nici ridica/așeză singura in pat,la serviciu nu cred ca voi ajunge în următoarea lună....,am coșmaruri-visez că mă calcă masina,iar pe șofe r nu știu nici cum îl cheamă,nu s.a interesat deloc de starea mea,și-a trimis părinții,motivând că lui nu-i da voie politia sa ia legătura cu mine.iar la fata locului,după ce m.a accidentat,l.am rugat sa cheme salvarea că nu mai puteam nici să respir și mi.a răspuns "n-am cum să chem salvarea că asta înseamnă că vine și poliția"... Ulterior,nu știu dacă el a chemat o sau martorii,dar știu că el a vrut sa mute și mașina și inclusiv a dorit să mă mute și pe mine pe trotuar,eu fiind întinsă pe stradă..... in urma cu 2 zile am solicitat certificat medico-legal,dar inca nu am dat declarație și nu am depus plângere penală,am înțeles că am la dispoziție 90zile de la accident..... Părinții lui acum mă caută să rezolve pe cale amiabilă,eu nu as vrea să.l iert așa ușor,dar ... Întrebarea e : am vreo șansă în instanță să câștig procesul pe cale penală DAR SI CIVILĂ și sa mi se ofere daune morale??? Sau să încerc să rezolv amiabil? Și dacă da,ce sumă as putea sa cer fără să pară exagerat,cat as putea merita pt tot ceea ce mi se întâmplă? Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 21:08, 16 Februarie 2017
In nici un caz sa nu va impacati sau sa incercati sa rezolvati pe cale amiabila!
Aveti doar dezavantaje.
Pentru mai multe sfaturi gratuite ma puteti contacta in privat.

Insanatosire grabnica va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)
Despagubire in urma unui accident de masina ! fEDDe fEDDe Buna ziua . Numele meu este Alex , am 19 ani si as dori sa adresez cateva intrebari domnilor avocati care ar putea sa ma ajute. Mama mea a avut un accident de ... (vezi toată discuția)