In data de 01 01 un tip mi-a lovit masina in timp ce eram in parcare.Am hotarat cu el sa facem constatare amiabila fara sa mergem la politie si am mers direct la asigurator. Pe cand am mers cu masinile sa ne faca constatarea asiguratorul acesta si-a reparat masina avand doar un far spart si capota indoita. Asiguratorul ne-a facut dosarul cu tot cu poze la masini iar urma sa astept raspunsul lor sa merg cu masina la reparat. Acum am primit raspuns ca cica nu sunt adevarate cele intamplate si ei nu ma despagubesc pe motiv ca acela avea masina reparata si nu se vedeau urme ale incidentului. Cum pot proceda in continuare ???#-o
notificati inscris aprobarea dosarului sau motivarea refuzului. apoi mergeti in instanta.
idealul este sa faceti o expertiza privind dinamica accidentului insa in lipsa celeilalte masini exista un semn de intrebare privind valoarea expertizei.
Incercati o conciliere cu asiguratorul vinovatului si daca nu atunci apelati la instanta, apeland la ajutorul unui avocat specializat pe daune din evenimente rutiere. Va urez succes!
Buna,
Din cate observesti jurist si totusi ai fost oarecum pacalit! Imi pare rau pentru incident dar nu cred ca mai poti avea prea mult castig in cauza:constatarea amiabila trebuia sa contina si o hartie scrisa si semnata de voi doi in care se explicau cele intamplate.Legal se putea avea castig de cauza daca in acel moment mergeai direct la politia rutiera in raza careaia s-a petrecut incidentul sau, trebuia sa-i ceri bani pe loc ori copie de pe asigurare.Tu ce acoperire ai ca s-a produs accidentul si ce dovezi concludente ai ca, de exemplu sa poata uza instanta de ele.Singura sansa este sa mergi la firma de asigurari si sa gasesti o cale de a-i face sa-ti plateasca iar in momentul cand iti promit acest lucru sa-ti dea si un act datat si semnat precum se angajeaza sa plateasca iar ulterior daca nu se tin de promisiune acel act il poti folosi pentru a-i da in judecata-atla cale nu exista.
Daca constatarea amiabila a fost completata corect si semnata de ambele parti implicate are mare valoare in instanta. In cazul in care asiguratorul refuza sa plateasca, instanta va decide ca persoana responsabila de accident sa va dezpagubeasca personal urmand ca el la randul sau sa ceara despagubiri in instanta firmei la care are asigurarea. Tu personal nu poti sa te intelegi cu firma de asigurari pentru simplul fapt ca nu esti clientul lor. Daca paguba suferita merita efortul si timpul pierdut acesta este calea de urmat.
Adevarat ca are mare valoare acea hartie dar cand legea s-a facut in acest sens nimeni nu a conchis sa atraga si atentia in a se intocmi o hartie cu rol de conciliere amiabila.Va trebuie un bun avocat care sa va indrume pasii dar acest proces dureaza...
Accident rutier
valentinnacu
Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Accident
Dima Mihaela
Buna seara. Cine ma ajuta si pe mine cu raspunsul la urmatoarea intrebare :
- accident din culpa, neacordare de prioritate, cealalta masina de firma. Ne ... (vezi toată discuția)
Rca nu plateste
Miha1876
va rog sa ma ajutati cu o intrebare. firma de asigurari rca a celui care mi-a lovit masina nu plateste, sustine mincinos ca nu s-a intamplat acidentul. nu m-au ... (vezi toată discuția)