Buna seara. Cine ma ajuta si pe mine cu raspunsul la urmatoarea intrebare :
- accident din culpa, neacordare de prioritate, cealalta masina de firma. Ne intelegem sa nu mergem la politie ( avaria masinilor este cam de 30 %). Nu semnam nimic in aceasta seara dar urmeaza maine sa mergem la asigurator ( ASTRA) sa dam declaratie de intelegere pe cale amiabila. Eu urmeaza sa merg la service sa-mi repar masina cu acea declaratie iar celalalt cu asigurarea mea. Pot avea consecinte ulterioare pentru ca nu am mers la Politie ? Multumesc
in principiu nu, daca sunteti de cuvant si daca ati luat copie de pe asigurare. exista insa posibilitatea ca unul dintre voi sa nu-si respecte cuvantul dat si sa mearga la politie. consecinta: celalalt se va trezi cu permisul suspendat
problema cea mare ar fi aceea ca si pe mine m-a lovit cineva care avea aigurare la aceeasi firma la care faceti dvs referire iar acestia nu sunt de acord cu plata daunelor pe motiv ca dinamica accidentului nu le confirma ceea ce le-am scris in constatare.
credeti-ma ca s-au completat toate datele asa cum au fost si nu am incercat absolut nimic.
problema e ca cel care m-a lovit si-a facut praf toata fata masiinii iar eu nu am avut decat farul ,aripa foarte putin si capota .probabil pana in 1000 ron toata reparatia cu tot cu ce mai umfla cei de la service.
acum ma vad nevoit sa dau pe cei de la asigurari in judecata.
de altfel daca sunteti de buna credinta ambii se poate rezolva foarte usor.
Dinamica accidentului? Dar ce stiu cei de la Astra sau de la alte companii despre dinamica accidentului? Stiati ca sunt inspectori de daune care nu au permis de conducere? sau juristi angajati la companii de asigurari care nu au permis? sau inspectori de daune veniti din domenii care nu au nici o legatura cu daunele si cu accidentele(taxi,alimentatie publica,constructii,contabilitate etc.)? De unde sa cunoasca ei dinamica accidentului, cand asta se studiaza luni de zile si poate chiar ani in alte state. Ai nostri nu stiu nici regulile de circulatie bine. Eu am invatat un lucru odata cu dauna pe care am avut-o (vezi topicul "abuz si neplata dauna casco"): pana si aici spaga face diferenta. Eu n-am dat si acum suport consecintele. Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt de acord cu spaga, m-am invatat fara in Germania,unde un inspector de daune chiar cunoaste dinamica accidentului.
Puteti intampina greutati in solutionarea dosarului.
Si aici pe forum au mai fost cazuri in care asiguratorul nu a fost de acord cu dinamica accidentului...si de aici complicatiile
Refuz plata casco
Parazitu
Buna ziua, saptamana trecuta am avut un incident in trafic: am lovit un caine, iar dupa impact m\'am panicat si am tras de volan, intrand intr\'un autoturism ... (vezi toată discuția)