avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz plata CASCO
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz plata CASCO

Buna ziua, saptamana trecuta am avut un incident in trafic: am lovit un caine, iar dupa impact m'am panicat si am tras de volan, intrand intr'un autoturism parcat regulamentar. Detin un chevrolet spark ( masina destul de mica ) si am cam intrat sub respectiva masina, rezultand ( pe langa infundarea capotei in urma impactului cu acel caine ) si niste zgarieturi. De mentinut ca respectivul autoturism parcat nu prezinta nicio dauna.
In fine, am sunat la CASCO, am spus ce s'a intamplat si m'am dus la ei pentru constatare/reparatii. Astazi dosarul mi'a fost refuzat pe motiv ca nu detin o constatare amiabila sau dovada de la politie in urma impactului cu masina parcata. #-o intrebarea mea este, ce pot face? Stiu ca pentru o constatare amiabila ar fi trebuit ca masina lovita sa prezinte daune, nu cel care a lovit iar la politie nu mai pot merge, ca au trecut cele 24h.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
Parazitu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:55, 13 Decembrie 2013
Mergeti la politie si declarati la politie ca ati gasit masina avariata in parcare (o fi cazut vreun caine pe capota, s-au jucat copiii cu vreo caramida, cine stie??) si va da autorizatie de reparatie. Daca declarati ca ati lovit un caine primiti amenda. Dupa care mergeti la CASCo.
Am precizat ca am fost deja la CASCO iar ei mi'au refuzat dosarul pentru ca n'am constatare amiabila/dovada de la politie...acum daca merg la politie pentru acea dovada, imi vor suspenda permisul ca nu m'am prezentat in 24h de la producerea accidentului.
Incercati o rezolvare amiabila cu inspectorul de dauna sau cu conducerea firmei de asigurare aratand ca vina ca ati ajuns in situatia actuala datorita inspectorului de daune care avea obligatia de a verifica daca aveti toate documentele necesare si apoi sa va deschida dosarul de dauna. In respectivul moment, constatand lipsa dovezii de la politie, va trimitea la politie si problema se rezolva in termen legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stupid adevarat si enervant HectorHector HectorHector locuiesc la bloc a carui intrare are doua usi: prima e cu cheie, iar cea de'a doua cheie si interfon. intr'o vreme dupa o anumita ora se incuia si prima usa. ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca asiguratorul rca nu imi plateste dauna? b_haralambie b_haralambie in ziua de 06.01.2012,fiind la volanul autoturismului marca AUDI din anul 1988, cu numarul de inmatriculare BC 31 MTC, in timp ce asteptam la semafor din ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila accident auto - rca carpatica Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu Doamna M, avand Chevrolet Spark astepta un moment de eliberare a traficului, pentru a demara de pe loc. in acest timp, doamna I porneste de pe loc cu spatele ... (vezi toată discuția)