avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ce pot face daca asiguratorul RCA nu imi plateste ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ce pot face daca asiguratorul RCA nu imi plateste dauna?

in ziua de 06.01.2012,fiind la volanul autoturismului marca AUDI din anul 1988, cu numarul de inmatriculare BC 31 MTC, in timp ce asteptam la semafor din BULEVARDUL INDEPENDENTEI IASI, pentru a trece pietonii, am fost lovit din spate de un alt autoturism marca MERCEDES BENZ din anul 2004 cu numarul de inmatriculare IS 09 ARC. am mers ambii soferi implicati la centrul de daune unde avea RCA vinovatul, adica la ASTRA, si am facut constatarea amiabila, acesta recunoscand ca e vinovat. la o ora si jumatate aproximativ, am mers cu inspectorul de daune la locul accidentului si a facut poze. domnul inspector a deschis dosar de dauna NR. IS1012DA000064. IN urma devizului de calcul facut intr'un service autorizat recomandat de cei de la ASTRA, a reiesit ca reparatiile sunt in valoare de 12679.51 lei. in momentul in care cei de la ASTRA au primit devizul de calcul, m'au chemat si m'au instiintat ca valoarea reparatiei depaseste valoarea masinii (evaluata de ASTRA la 9200 lei), si ca imi dau dauna totala, urmand ca iei sa opreasca 25% din valoarea masinii = epava, si sa imi dea 6900 lei mie. am semnat cateva hartii cum ca am luat la cunostinta si sunt de acord. La o saptamana dupa semnarea documentelor, am fost informat in scris ca dosarul meu intra in cercetari fara a'mi prezenta si un motiv. dupa 2 luni de zile de la accident, am fost informat telefonic, ca mi'a fost respins dosarul de dauna pe motiv ca masinile nu au fost implicate in acelasi accident. dar am 50 de fotografii care arata urme de pe o masina pe alta. mai precizez ca sunt si incadrat intr'un GRAD DE HANDICAP
Cel mai recent răspuns: b_haralambie , utilizator 21:41, 8 Martie 2012
Solicitati expertiza tehnica
sa solicit expertiza tehnica in instanta? sau...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca vbdiro vbdiro Va prezint urmatoarea speta: -26 dec 2010 orele 2.40 am avut accident de circulatie in care eu (X) am fot lovit in intersectie de o masina condusa de Y ce a ... (vezi toată discuția)
Problema dosar dauna fondul de garantare arsene21 arsene21 Salut, Am urmatoarea problema. In urma unui accident, masina mi-a fost avariata atat fata cat si spate iar cel vinovat avea asigurare la Astra. Am luat ... (vezi toată discuția)