In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia de reparatie si procesul verbal.In data de 17.12.2010 am mers la ASTRA asigurari depunand dosarul de dauna.Mi s-a eliberat constatarea inspectorului ASTRA cu ea mergand la un service pentru a-mi elibera un deviz de reparatie (masina este Opel Vectra din anul 1991)Aduc la cunostiinta ca masina este lovita in stalp cu ambele usi pe partea dreapta , aruncandu-ma in stalp fapt ce a dus la inca o lovitura pe partea stanga in aripa si usa din sparte.Pe data de 28.12.2010 adaug la dosar devizul estimativ de la service in valoare de 12.121 ron+cererea de despagubire catre astra. Dupa multe interventii si nesimtirea celor de la astra in frunte cu inspectorul de daune ma suna in data de 12.01.2011 sa-mi spuna ca mi s-a aprobat suma de 2.900 ron.Bineinteles ca nu sunt de acord cu aceasta suma pt ca masina nu se poate repera cu acesti bani.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac#-o: o cerere catre directorul de daune sau reclamatie la CSA s-au OPC.Va multumesc anticipat
Asiguratorul trebuia sa va calculeze mai intai valoarea reala a masinii la data daunei si sa va anunte ca aceea este suma maxima pe care v-o poate oferi pt reparatie. Daca valoarea daunei este mai mare decat valoarea reala a masinii la data evenimentului, atunci se declara dauna totala si veti primi ca despagubire valoarea reala a masinii din care se va scade valoarea masinii avariate, cca 25% din aceasta valoare, plus masina avariata. Dupa vechimea masinii cred ca suma oferita este rezonabila si ramaneti si cu epava si o puteti repara. Daca reclamati la CSA s-ar putea sa va mai adauge ceva dar sa nu va faceti iluzii ca vor da cu mult mai mult.