avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala auto

Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat toata procedura de rigoare. Acum cateva zile s-a dat verdictul: dauna toata. Auto este din 2000, 80.0000km si a fost evaluat de nou la aproape 8.000 E - fiat seicento...insa inspectorul astra a pus gradul de uzura la 85% adik cel mai mare procent-procent valabil si pt o masina care ar avea 50 de ani. Cei de a service au fac raportul de reparatii in valoare de 12.000lei iar despagubirea mea data de astra este de 880E din care mai dau si 100E la service cand imi iau masina de acolo. Acum, intrebarea mea este:
Cum este posibil sa primesc o despagubire de 880E pt o masina care ma costa reparatia aproape 3.000E si care a fost evaluata de noua la 8.000E?
Urmeaza sa merg la sediu la astra sa discut intai pe calea amiabila cu ei si pe urma voi merge si la CSA sa depun reclamatie dar si la protectia consumatorului.
Spuneti-mi, va rog, cum altfel ar treb sa procedez pt k suma nu mi se pare echitabila?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: NICOLETA_NIKI , utilizator 12:23, 6 Mai 2010
formulati o contestatie scrisa pe care o inregistrati la societatea asiguratoare, iar daca nu ajungeti la nici o solutie, formulati o sesizare la CSA si o actiune in instanta - pentru care va trebui sa consultati un avocat.
Evaluarea masinii la 15% din valoarea de nou mi se pare destul de avantajoasa si corecta. Daca mai discutati cu ei mai puteti obtine cel mult 200 - 250 euro. Stiu ca nu va convine dar nu puteti primi despagubire mai mult decat valoarea masinii la data daunei. Asa ca nu va recomand o reclamatie. Tineti cont ca piata auto s-a deteriorat brusc incepand cu 2008.
In cazul unei daune totale pentru un autoturism din 2000 cu un rulaj de 80.000 km si o valoare de nou de 8.000 Euro, potrivit normelor RCA, asiguratorul trebuie sa plateasca urmatoarele sume:
1. cca. 2.900 Euro in cazul reparatiei autoturismului
2. cca. 2.200 Euro in cazul in care pagubitul nu face dovada reparatiei autoturismului.
Multumesc! Asta imi confirma faptul ca cei 880E + epava nu este nici pe departe valoarea reala a despagubirii.
Adrian.Tudor a scris:

Evaluarea masinii la 15% din valoarea de nou mi se pare destul de avantajoasa si corecta. Daca mai discutati cu ei mai puteti obtine cel mult 200 - 250 euro. Stiu ca nu va convine dar nu puteti primi despagubire mai mult decat valoarea masinii la data daunei. Asa ca nu va recomand o reclamatie. Tineti cont ca piata auto s-a deteriorat brusc incepand cu 2008.

Poate d-voastra aveti dreptate insa nu cred ca o masina care are 80.000km si a carei reparatii costa aproape 3.000E este evaluata la doar 800E ..este aberant! ca o masina de genul asta sa fie pusa pe acelasi loc cu o masina din '80.
In cazul asta spuneti-mi d-voastra ce as putea cumparat cu 800E...mentionez ca dk vindeam masina inainte de accident cu sig luam pe ea 2.000E, facand un calcul simplu 2.000-800=1.200E diferenta.
In continuare nu mi se pare justificat calculul in cont in care reparatia este de inca 2 ori m mult.

Alte discuții în legătură

Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)