avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala auto

Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat toata procedura de rigoare. Acum cateva zile s-a dat verdictul: dauna toata. Auto este din 2000, 80.0000km si a fost evaluat de nou la aproape 8.000 E - fiat seicento...insa inspectorul astra a pus gradul de uzura la 85% adik cel mai mare procent-procent valabil si pt o masina care ar avea 50 de ani. Cei de a service au fac raportul de reparatii in valoare de 12.000lei iar despagubirea mea data de astra este de 880E din care mai dau si 100E la service cand imi iau masina de acolo. Acum, intrebarea mea este:
Cum este posibil sa primesc o despagubire de 880E pt o masina care ma costa reparatia aproape 3.000E si care a fost evaluata de noua la 8.000E?
Urmeaza sa merg la sediu la astra sa discut intai pe calea amiabila cu ei si pe urma voi merge si la CSA sa depun reclamatie dar si la protectia consumatorului.
Spuneti-mi, va rog, cum altfel ar treb sa procedez pt k suma nu mi se pare echitabila?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: NICOLETA_NIKI , utilizator 12:23, 6 Mai 2010
V-am mai explicat ca la o vechime de 10 ani si cu un kilometraj de 80000 km la bord afisat si real apx. 150000 km. asiguratorul nu va poate oferi mai mult. In urma unei reclamatii la CSA veti mai pute obtine 200-250 euro dar nimic mai mult. Dar merita sa incercati. va urez succes!
Revin cu informatii...am mers am depus contestatie la astra si am cerut recalculare, a doua zi am primit devizul pe suma de despagubire de 2.000E..dublu si un pic (echitabil pt o masina de genu masinii mele)...deci se poate doar daca te infoi un pic la ei daca taci se pare ca ai multe de pierdut. In 15 zile calendaristice voi avea si banii.
Multumesc tuturor pt sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)