avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA nu plateste
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA nu plateste

va rog sa ma ajutati cu o intrebare. firma de asigurari rca a celui care mi-a lovit masina nu plateste, sustine mincinos ca nu s-a intamplat acidentul. nu m-au trimis la service sa-mi faca calculul daunelor. am inteles ca pot sa-i dau in judecata - dar ce suma sa cer? imi fac eu un calcul ? dar daca repar masina, pot sa cer suma cheltuita ? va multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 09:45, 1 Februarie 2011
Cine afirma ca nu s-a intamplat?
Detaliati evenimentul si ce acte s-au incheiat pana acum.

Cu stima
cei de la asigurare. am mers cu vinovatul si am completat constatarea, a recunoscut ca e de vina.

de la asigurari a venit o hartie ca vor face verificari si dupa aia o hartie ca refuza dosarul, ca daunele de la masini nu se potrivesc. eu am martori ca s/a intamplat accidentul si recunoaste si vinovatul.
Asiguratorul trebuie sa va deschida dosarul de dauna si apoi sa va redacteze un raspuns scris si motivat . Daca nu face acest lucru este intr-o grava eroare. Reclamati la CSA apoi chematii la conciliere si in ultima instanta folsindu-va de ajutorul unui avocat chemati in judecata asiguratorul care va plimba pe drumuri.Este singura solutie corecta.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
In legatura cu suma pe care doriti sa le-o cereti in cazul in care ii dati in judecata, cel mai bine este sa cereti sfatul avocatului care va va reprezenta in instanta. Acesta va cunoaste cel mai bine dosarul si situatia dumneavoastra, si va va putea sfatui corespunzator.
s-a deschis dosar de daune si mi-au comunicat printr-o hartie ca nu platesc pentru ca daunele sunt ne complementare.

mai am o intrebare, daca ii dau in judecata, si imi repar intre timp stricaciunile la masina, mai pot sa cer in judecata pretul unei reparatii pentru care nu am hartii, ci numai un deviz dela un service ?

Alte discuții în legătură

Despagubire de la societatea de asigurari Ionut N. Ionut N. Buna ziua, Ma numesc Nistorac Ionut si pe data de 8.03.2010 am fost inplicat intr-un accident rutier. Descrierea accidentului: pe Bulevardul Ghencea am fost ... (vezi toată discuția)
Cum se poate solutiona un caz de daune rca si de ce acte este nevoie. laszlo82 laszlo82 Buna seara. De curand masin lui frate meu a suferit un acident rutier soferul find tata iar cel vinovat o persoan din PH dupa incident a venit Politia si a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie csa ALEXANDRA` ALEXANDRA` Buna ziua, Ma poate ajuta cineva sa compun o reclamatie la CSA? acum o luna de zile am fost implicata intr-un accident rutier in care am fost partea ... (vezi toată discuția)