avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire de la societatea de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire de la societatea de asigurari

Buna ziua,
Ma numesc Nistorac Ionut si pe data de 8.03.2010 am fost inplicat intr-un accident rutier. Descrierea accidentului: pe Bulevardul Ghencea am fost lovit din sens opus de un lt autoturism marca Dacia (autoturismul a intrat pe sensul meu), in urma impactului autoturismul a ricosat in alta masina, Opel. Am mers la politie si am primit: copie de pe procesul verbal, copie de pe asigurarea vinovatului si autorizatia de reparatie. Ajung la societatea de asigurari, completez toate formularele cerute de ei si im spun ca trebuie sa vina si vinovatul cu poze si sa dea o declaratie. Il chem pe vinovat (asigurat) completeaza formularul cu declaratia lui (formular identic cu cel de la politie) mentionand ca el este vinovatul. Aduc masina mea (nedeplasabila) la biroul de constatari pentru poze, se fac poze la masina mea si apoi se finalizeaza dosarul impreuna cu pozele de la masina vinovatului. Ma intreaba "Sunteti cu politia sau pe cala amiabila", ii raspund "cu politia" apoi rupe un formular din dosar (cred ca delaratia vinovatului fiind ultimul document atasat). Imi spune ca voi fi contactat in 3 saptamani. Eu intreb daca imi dau si mie un numar de dosar si un telefon pentru situatia in care nu ma suna nimeni (deja citisem toate forumurile pline de povesti cu neplata si intarzierea Carpatica), primesc aceste informatii cu jumatate de gura si gata. As vrea sa ma ajutati cu ceva sfaturi in legatura cu ce va urma pentru ca nu vad un viitor favorabil mie si sa fiu pregatit pentru cazuri exceptionale (judecata). Sa astept cele 3 saptamani sau sa incep presingul dupa 15zile.
Multumesc anticipat
Nistorac Ionut
p.s. imi cer scuze deoarece am postat si in alt forum din greseala
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut N. , utilizator 13:45, 13 August 2010
1-Rugam respectati regulamentul forumului si postati mesaje care sa nu contina denumirea persoanelor fizice/juridice cu care va falati in litigiu
2-Legal ,asteptati termenul comunicat.
Numai dupa decaderea termenului ,puteti aprecia masurile necesare solutionarii si autoritatea competenta
Succes ca aveti nevoie !
Ce nu inteleg eu este ca daca vi s-a deschis dosar de dauna ,nu vi s-a comunicat si un nr. de dosar? Nu vi s-a inmanat si o nota de constatare? Ati cedat prea usor. Peste 3 saptamani ce veti contesta pt. ca o sa va spuna ca vi s-a cerut nu stiu ce si nu ati adus. Mergeti inapoi la asigurator si cereti sa va dea nr. de dosar care s-a deschi si actul de constatare. Acela este documentul care face legatura dintre dv. si firma de asigurari unde ati depus dosarul.
Multumesc
Asa voi face, luni merg sa ii cer nota de constatare. Numarul de dosar il am, daca o fi adevarat (la stilul cum lucreaza ...)
Salutare tuturor
Problema mea nu este nici acum rezolvata
Am luat nota de constatare, am fos in service (unul ales de mine), mi-au facut constatarea tehnica in urma careia am depus procesul verbal de constatare suplimentara (19.04.2010). Toate aste pentru ca firma de asigurari imi oferise o suma care nu acoperea nici defectele exterioare. Am asteptat si nimic fapt pentru care am decis sa imi repar masina in regim propriu dupa care am depus factura de la service + chitante aferente pieselor cumparate de mine (cateva) + factura tractare (21.05.2010). Si iar am asteptat in zadar. Pe 5.07.2010 am facut reclamatie la CSA si ma tot chinui sa dau de firma de asigurari la telefon sa ii intreb de vreun raspun. De cate ori am fost la sediul lor mi se promitea ca intr-o saptamana am un raspuns. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare.
Cu multumiri
Ionut N.
Faceti o cerere scrisa la asigurator in care solicitati sa va precizeze motivele intarzierii la plata si daca nu va vor raspunde nici asa , atunci actionati asiguratorul in judecata.

Alte discuții în legătură

Reparatie in regie proprie rouacasiope rouacasiope Buna ziua. Am deschis la euroins un dosar de daune, insa de 6 saptamani tot astept un raspuns... NU MAI AM RABDARE! Am nevoie de masina... Spuneti-mi, va rog, ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata in accident rutier, dosar nefinalizat primaryteacher primaryteacher In dimineata zilei de Paste am fost loviti in spate de un autoturism condus de un sofer care inchiriase masina.Mentionam ca ambele atoturisme se deplasau in ... (vezi toată discuția)