avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Parte vatamata in accident rutier, dosar nefinalizat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Parte vatamata in accident rutier, dosar nefinalizat

In dimineata zilei de Paste am fost loviti in spate de un autoturism condus de un sofer care inchiriase masina.Mentionam ca ambele atoturisme se deplasau in aceeasi directie de mers, prima masina ,cea avariata semnalizand,franand pentru a da prioritate alteia ce se deplasa regulamentar pe sensul opus. In momentul virarii stanga, masina din spate loveste partea dreapta spate a autoturismului nostru.
Completam si semnam o constatare amiabila de accident,si primim copii dupa certificatul de inmatriculare al masinei ,polita de asigurare,carte de identitate si permis.
In prima zi lucratoare ne prezentam la compania de asigurari unde primim refuzul categoric ,deoarece nu este persoana in cauza de fata.Mentionez ca respectivul a plecat din localitatea respectiva.
Ni s-a spus ulerior( alta intrevedere cu cei de la asigurare),dupa deschiderea dosarului,si luarea de declaratii a doi martori,ca fara declaratia si prezenta celuilalt sofer noi nu ne vom putea recupera dauna.
Ce putem face in acest caz?
Firma care a inchiriat masina a fost contactata si spre solutionarea problemei aceata ne-a sunat spunandu-ne ca cei de la asigurari ar incerca sa ne gaseasca si pe noi vinovati,ca am fi semnalizat f tarziu.Se poate?(bineinteles ca nu este asa si avem f multi martori)
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:37, 15 Iulie 2010
Buna ziua !
Actionati- i in instanta, asigurandu- va in prealabil probatoriul necesar. Constatare tehnica, martori,etc. Puteti apela la serviciile unui avocat in acest sens.
Cu stima !
In primul rand contactati(telefonic/in scris) vinovatul de la care aveti documentul semnat.Daca il somati sa se prezinte la asigurator, cred ca va raspunde invitatiei in speranta evitarii unui proces.
Ce vi se cere este un exces de zel. Nu este obligatorie prezenta vinovatului si nici declaratia lui. Pt. asta s-a inventat "constatul amiabil", pt. a nu mai purta oamenii pe drumuri. Dar daca aveti posibilitatea, puteti sa satisfaceti mofturile asiguratorului RCA si sa-i prezentati ce va solicita. Sunt convins ca o sa va ceara sa aduceti si masina care v-a lovit, pt. a face o verificare a veridicitatii accidentului. Puteti sa cereti firmei de inchiriere sa va faca poze cu masina vinovata de accident, o poza cu seria de sasiu, o poza cu planul general din care sa se vada nr. de inmatriculare si sa le trimita la adresa de e-mail a asiguratorului RCA. Daca nu reusiti sa-i convingeti nici asa, atunci va sfatuiesc sa va adresati instantelor, folosindu-va de serviciile unui avocat specializat.
E bine sa incercati sa gasiti cond. auto vinovat, intrucat e necesara declaratia acestuia.
Altfel, asiguratorul va invoca necesitatea efectuarii de verificari suplimentare asupra modalitatii in care s-a produs accidentul si veti astepta cel putin trei luni ( termen prevazut de lege pentru investigatii).
Mai departe, trei luni e infinit mai putin decat durata unui proces, la care trebuie sa adaugati si cheltuielile in avans, astfel incat, la aceasta posibilitate ganditi-va ca la ultima cale de rezolvare a cazului dvs.:(
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel vinovat e plecat temporar din tara.Se poate cere amanarea evaluarii dosarului pana va veni acesta?Cat timp pot amana dosarul?
masina avariata e la 300 de km distanta.Am cerut proprietarului care a inchiriat-o sa-mi trimita poze,nu este insa obligat.Inca mai astept sa le trimita.

Alte discuții în legătură

Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Reparatie in regie proprie rouacasiope rouacasiope Buna ziua. Am deschis la euroins un dosar de daune, insa de 6 saptamani tot astept un raspuns... NU MAI AM RABDARE! Am nevoie de masina... Spuneti-mi, va rog, ... (vezi toată discuția)
Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)