avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate morris777

Activitate morris777

In legatura cu RCA la remorca, daca remorca este parcata la vale si pleaca ? De cand trebuie RCA pentru o remorca stationata sau parcata ? teoretic daca remorca este la mine in curte chiar parcata la vale avand in vedere ca nu este pe drum public nu necesita RCA, daca pleaca la vale iese din curte si avariaza ceva, da eu platesc pentru ca a fost remorca mea si curtea mea dar obligativitatea RCA este o aberatie in cazul remorcilor. Din punctul meu de vedere este o hotie din partea asiguratorilor mana in mana cu autoritatile. Cazul in care remorca se desprinde de autoturism este atat de rara incat RCA la remorca ar putea fi facultativa. In continuare RCA = Raspundere Civila Auto si nu se numeste RCR :) … sau RCA+R . Deci din denumire ar fi logic sa nu fie obligatorie pentru remorca !
Buna ziua,

as dori sa stiu cand exact are obligatia politia sau parchetul sa se autosesizeze. Dacau eu de expemplu sesizez verbal politia printr-un telefon anonim sau neanonim asupra unei posibile infractiuni, au obligatia sau nu o au ?

Mai exact ma refer la infractiunea de tentativa de inselaciune !

Multumesc.
Domnule NickArden ,

eu te intelg perfect , doresc sa fac acelasi lucru in Romania. Problema este ca natia noastra nu face diferenta intre cel care raspunde de oferta respectiva si intermediarul respectiv vanzatorul ei. Cum ai scris tu , daca vrei sa vinzi oua iti cam trebe certificat de producator de oua ... :) . Asta este !!! Acum in Romania in schimb exista posibilitatea sa iti treci si tu la plezneala un alt cod caen de intermedieri sa spunem secretariat etc. ceva din ramura 89 a codului caen si sa speri ca nu vine un Vasile sa te ia la puricat dece nu ai codul caen corespunzator. Este aberant dar adevarat , eu de exeplu fac intermediere turistica de multi ani in felul descris de tine .... Adica Gheorghe vrea sa mearga in Grecia ... eu cunosc Agentia VASILE Tour care vinde bilete si fac rezervare pentru Gheorghe .. in numele lui Gheorghe la VASILE Tour ... deci eu nu apar niciunde in acte ... pentru aceste servicii eu ii facturez comision de intermediere de 100 lei ... ! Sincer nu vad cum as putea eu sa fiu tras la raspundere daca Gheorghe pateste ceva in concediu ... eu doar i-am deschis ochii sa cumpere de la Vasile ... nu i-am vandut nimic ... dar explica asta unui Bugetar retardat din Romania ....

Avand insa in vedere ca tu esti in SUA trebui sa te supui legilor lor. In primul rand ca si in orice alta tara din aceasta lume sa iti declari in primul rand veniturile pe care le obti. Din cate stiu eu SUA este destul de libertina in acest sens, dar asta trebuie sa vezi tu acolo la finantele locale de la ce suma tranzactionata trebuie sa iti inregistrezi o forma de comert. Eu nu stiu decat exemplu Germaniei unde iti poti face un fel de iregistrare in scop comercial mergand la primarie in 5 min. Asta atrage atunci dupa sine obligativitatea de a iti declara veniturile anual ...

Succes in SUA ... sau USA cum vrei tu sa ii zici