Am o intrebare putin mai dificila. Lucrez in regim de colaborare cu o agentie de turism din Baia Mare si ei au niste preturi foarte bune la vacante.
As dori sa vind vacantele lor in strainatate, strainii au preturi mult mai mari pentru vacante. Ce obligatii imi revin in aceasta intermediere? Exista vreun impediment legal care sa ma impiedice sa fac asta?
Serviciile turistice pot fi prestate si comercializate numai pe baza licentei si a brevetului eliberate de Autoritatea Nationala pentru Turism si dupa inscrierea agentiei de turism in "Registrul National al Turismului."
In ce calitate lucrati in regim de colaborare cu agentia din Baia Mare? Banuiesc ca stiti ca, avand in vedere ca este o activitate cu caracter permanent, generatoare de venituri, trebuie sa fiti inregistrata intr-o forma legala de desfasurare a activitatilor comerciale ...
Asa cum vi s-a precizat anterior pentru orice forma legala de desfasurare a activitatii trebuie sa detineti autorizatiile legale.
1. Sunt barbat si locuiesc in USA, domnule consilier
2. Cititi postul meu si intelegeti ca e vorba de intermediere servicii nu de oferire servicii, e vreo diferenta oare? Doamna contabila, daca un magazin vinde oua trebuie sa aiba certificat de producator de oua??? Eu nu voi face turism.
3. Am in Romania un SRL, nu ca asta ar trebui sa preocupe pentru intrebarea mea ci doar daca cunoasteti regimul legal al intermendierilor cu alte tari.
Multumesc oricum, poate nu m-am exprimat eu bine daca nu s-a inteles ce am intrebat.
eu te intelg perfect , doresc sa fac acelasi lucru in Romania. Problema este ca natia noastra nu face diferenta intre cel care raspunde de oferta respectiva si intermediarul respectiv vanzatorul ei. Cum ai scris tu , daca vrei sa vinzi oua iti cam trebe certificat de producator de oua ... :) . Asta este !!! Acum in Romania in schimb exista posibilitatea sa iti treci si tu la plezneala un alt cod caen de intermedieri sa spunem secretariat etc. ceva din ramura 89 a codului caen si sa speri ca nu vine un Vasile sa te ia la puricat dece nu ai codul caen corespunzator. Este aberant dar adevarat , eu de exeplu fac intermediere turistica de multi ani in felul descris de tine .... Adica Gheorghe vrea sa mearga in Grecia ... eu cunosc Agentia VASILE Tour care vinde bilete si fac rezervare pentru Gheorghe .. in numele lui Gheorghe la VASILE Tour ... deci eu nu apar niciunde in acte ... pentru aceste servicii eu ii facturez comision de intermediere de 100 lei ... ! Sincer nu vad cum as putea eu sa fiu tras la raspundere daca Gheorghe pateste ceva in concediu ... eu doar i-am deschis ochii sa cumpere de la Vasile ... nu i-am vandut nimic ... dar explica asta unui Bugetar retardat din Romania ....
Avand insa in vedere ca tu esti in SUA trebui sa te supui legilor lor. In primul rand ca si in orice alta tara din aceasta lume sa iti declari in primul rand veniturile pe care le obti. Din cate stiu eu SUA este destul de libertina in acest sens, dar asta trebuie sa vezi tu acolo la finantele locale de la ce suma tranzactionata trebuie sa iti inregistrezi o forma de comert. Eu nu stiu decat exemplu Germaniei unde iti poti face un fel de iregistrare in scop comercial mergand la primarie in 5 min. Asta atrage atunci dupa sine obligativitatea de a iti declara veniturile anual ...