avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Model contract colaborare intre agentii imobiliare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Model contract colaborare intre agentii imobiliare

Am si eu o rugaminte, as avea si eu nevoie de un model de contract de colaboare intre 2 agentii imobiliare cu privire la vanzarea unui imobil.
Va multumesc si sper sa ma ajutati.
Week-end frumos va urez!
Cel mai recent răspuns: ergoalpin , utilizator 17:51, 9 Iunie 2008
S.C. X SRL si SC Y SRL au convenit incheierea prezentului contr de colaborare cu respectarea urmatoarelor prevederi:
1. Durata contractului
2. Obiectul contractului


X y
CONTRACT DE COLABORARE


Intre:
DELTA INTERNATIONAL GROUP SRL, cu sediul in Bucuresti, str. Magheru nr. 9, bl. Eva, sc. 4, et. 1, ap. 130, sector 1, avand licenta de turism nr. 2062 / 05.07.2001, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J 40/6279/2001, cu Cod Fiscal R 14008950, telefon: 00 40 1 313.6077, fax: 00 40 1 3112517, avand cont nr. 0000106748-770, deschis la DEMIRBANK BUCURESTI, reprezentata de ADRIANA TOPA – DIRECTOR GENERAL, numita in continuare TOUR – OPERATOR
Si:
S.C. RASARIT DE SOARE IMPEX SRL, cu sediul in Braila, b-dul. Al. I. Cuza nr. 33, telefon / fax: 00 40 39 623490, avand licenta de turism nr. 1706 / 19.01.2000, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J 09/787/10.10.1996, cu Cod Fiscal R 8900750, cont nr. 401001069000 deschis la BANCA COMERCIALA “ION TIRIAC” BRAILA, reprezentata de CRISTINA BARDAS – DIRECTOR GENERAL, numita in continuare Agentie de Turism Detailista,
s-a incheiat urmatorul contract de colaborare.

ART. 1. OBIECTUL CONTRACTULUI
Obiectul contractului in constitue comercializarea de pachete turistice sau componente ale acestora cu derulare in tara si in strainatate.
ART. 2. DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR
2.1. DREPTURILE SI OBLIGATIILE TOUR – OPERATORULUI
a) Are dreptul sa comercializeze prin intermediul agentiei de turism detailista pachete de servicii turistice sau componente ale acestora in tara sau in strainatate.
b) Se obliga sa aduca la cunostiinta agentiei de turism detailista, in timp util, orice modificare aparuta in pachetele de servicii turistice sau componente ale acestora in vanzare, respectiv orice modificare a preturilor. Acestea pot fi modificate fie prin majorare, fie prin reducere conform art. 12 din Ordonanta Guvernului nr. 107 / 30.07.1999.
c) Se obliga sa asigure asistenta turistica prin reprezentanti ai agentiei si / sau ghizi calificati pe intreaga perioada de desfasurare a pachetelor de servicii turistice.
d) Se obliga sa puna la dispozitia agentiei de turism detailista materialele publicitare necesare (afise, brosuri, cataloage, pliante, casete audio – video) si sa organizeze, in functie de posibilitati, deplasari in tara / strainatate de documentare pentru promovarea produselor turistice oferite spre vanzare.

2.2. DREPTURILE SI OBLIGATIILE AGENTIEI DE TURISM DETAILISTA
a) Agentia de turism detailista are dreptul de a-si aplica un comision nedeterminat, astfel incat sa promoveze pachetul turistic.
b) Se obliga sa asigure, prin toate mijloacele publicitare care ii stau la dispozitie, promovarea produselor turistice oferite spre vanzare de catre tour – operator.
c) Se obliga sa furnizeze turistilor informatii corecte si clare, care sa nu permita interpretari echivoce ale acestora, privind pachetul de servicii sau prestatiile turistice izolate, precum si conditiile de participare la programele organizate de tour – operator.
d) Se obliga sa furnizeze turistilor informatiile necesare cu privire la obtinerea vizelor (unde este cazul), respectiv documentele si timpul minim necesar prezentarii la reprezentantele consulare.
e) Se obliga sa respecre preturile de vanzare stabilite de catre tour – operator pentru pachetele de servicii turistice sau componente ale acestora.
f) Se obliga sa inscrie turistii numai pe baza de comanda scrisa din care sa reiasa clar pachetul de servicii sau prestatia solicitata, perioada, mijlocul de transport, categoria de hotel, numele si prenumele turistului / lor, numarul de persoane (adulti, copii), etc. in vederea facturarii corecte a acestor servicii.
g) Se obliga sa retina turistului in momentul inscrierii o taxa de rezervare in valoare de 10 (zece) dolari USD / persoana.
h) Se oblig asa vireze in contul tour – operatorului taxa de rezervare si 50% din contravaloarea integrala a produsului turistic vandut, in 24 de ore de la inscrierea turistului, iar diferenta, mai putin comisionul cuvenit, cu 10 zile inaintea inceperii derularii programului.
i) Agentia de turism detailista se obliga sa elibereze voucher si contract de calatorie turistilor.

ART. 3. PLATILE
Tour – operatorul va factura serviciile comandate la agentia de turism detailista.
Agentia de turism detailista va efectua platile, la termenele cuvenite la art. 2.2. lit. “h”, in lei la cursul BNR din ziua platii sau conform cu precizarile din pachetele de servicii turistice. In cazul in care agentia de turism detailista nu respecta conditiile si termenele de plata mentionate in prezentul contract, tour – operatorul este indreptatit sa sisteze asigurarea serviciilor contractuale.

ART. 4. RECLAMATII SE SESIZARI
Reclamatiile si sesizarile turistilor vor fi primite de agentia care a vandut produsul turistic respectiv si rezolvate de tour – operator daca acestea sunt justificate si numai daca vor fi trimise acestuia, in scris, in termen de maxim 3 zile de la incheierea programului turistic in conditiile prevazute de art. 18 din O.G. Nr. 107 / 1999.
In cazul in care se dovedeste ca reclamatiile turistilor sunt datorate culpei agentiei de turism detailista aceasta va suporta integral daunele rezultate.

ART. 5. LITIGIILE
Orice litigiu ce ar putea decurge din acest contract sau din derularea lui se va rezolva pe cale amiabila. In cazul in care nu se poate ajunge la o solutie reciproc avantajoasa litigiile vor fi inaintate Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cu exceptia celor date exclusiv de lege in competenta Instantelor Judecatoresti.

ART. 6. DISPOZITII FINALE
6.1. Acest contract intra in vigoare de la data de 18.07.2001 pentru perioada nedeterminata.
6.2. Incetarea contractului are loc prin expirarea perioadei pentru care a fost incheiat.
6.3. Partile pot rezilia contractul in urmatoarele cazuri:
- de comun acord
- din cauza nerespectarii termenelor de plata
- in cazul neexecutarii sau executarii necorespunzatoare a obligatiilor asumate in prezentul contract.
Partea care solicta rezilierea contractului acorda un preaviz scris de 30 zile celeilalte parti semnatare.
6.4. Bonul de comanda, contractul de calatorie si asigurarea de insolvabilitate raman in sarcina agentiei de turism detailista.

Prezentul contract s-a incheiat in 2 (doua) exemplare originale, din care unul pentru tour – operator si unul pentru agentia de turism detailista.

TOUR – OPERATOR AGENTIE DE TURISM DETAILISTA
DELTA INTERNATIONAL GROUP SRL S.C. RASARIT DE SOARE IMPEX SRL

DIRECTOR GENERAL DIRECTOR GENERAL




asta e doar cu titlu informativ....tu il poti modifica dupa um crezi
contractele astea nu sunt confidentiale ?
atata timp cat e publicat pe net....n as crede ca e confidential
poni a scris:

Am si eu o rugaminte, as avea si eu nevoie de un model de contract de colaboare intre 2 agentii imobiliare cu privire la vanzarea unui imobil.
Va multumesc si sper sa ma ajutati.
Week-end frumos va urez!

Alte discuții în legătură

Noul cod caen dumitru_vasilica dumitru_vasilica Buna ziua, Reprezint o agentie de turism si trebuie sa-i schimb vechiul cod caen 6330 cu altul nou conform noilor reglementari. Noul cod ptr. activitati ale ... (vezi toată discuția)
Factura sau bon fiscal? MihaiEmil2 MihaiEmil2 Sunt ghid turistic si mi-am infiintat un PFA cu cod caen 7990. Cum trebuie sa procedez cu clientii persoane fizice? Este nevoie de bon fiscal sau e suficienta ... (vezi toată discuția)
Brevet manager in activitatea de turism Goergi Goergi Bună ziua! Am absolvit facultatea de Geografie urmată de master in domeniul turismului. Ar fi posibil eliberarea brevetului de manager în activitatea de ... (vezi toată discuția)