avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura sau bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura sau bon fiscal?

Sunt ghid turistic si mi-am infiintat un PFA cu cod caen 7990. Cum trebuie sa procedez cu clientii persoane fizice? Este nevoie de bon fiscal sau e suficienta chitanta? In O.U.G. nr. 28/1999 apare la exceptii de la utilizarea caselor de marat si k) vanzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agentiile de turism, definite potrivit legii.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:40, 9 Iunie 2015
Ordonanţa nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice

Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe, prin următorii termeni se înţelege:
1. pachet de servicii turistice - combinaţia prestabilită a cel puţin două dintre următoarele trei grupe de servicii, cu condiţia ca durata neîntreruptă a acestora să depăşească 24 de ore sau să cuprindă o înnoptare, şi anume:
a) transport;
b) cazare;
c) alte servicii, fără legătură cu transportul sau cazarea sau care nu sunt accesorii ale acestora şi care reprezintă o parte semnificativă a pachetului de servicii turistice, cum ar fi: alimentaţie, tratament balnear, agrement şi altele asemenea;
....
4. agenţia de turism - orice unitate specializată, persoană juridică, care organizează, oferă şi vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora.
Agenţiile de turism pot fi de următoarele tipuri:
a) agenţie de turism touroperatoare, având ca obiect de activitate organizarea şi vânzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate utilizare cont 462 agentie turism wwitza wwitza O agentie de turism are obligativitatea utilizarii inregistrarilor prin cont 462 a pachetelor turistice refacturate? Si daca da, care este baza legislativa ... (vezi toată discuția)
In oug 2 sunt prevazute a fi agentii de turism si ong-urile. lilirimia lilirimia In OUG 2 sunt prevazute a fi agentii de turism si organizatiile non-profit, Ce trebuie sa fie prevazut in statut pentru ca un NGO sa poata lucra si ca agentie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare beatrice1977 beatrice1977 Buna ziua, ma confrunt cu o problema si caut o solutie, poate cineva ma poate indruma.... Am infiintat o agentie turistica de tip tur operator.Conform ... (vezi toată discuția)