avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate CatalinTataru

Activitate CatalinTataru

Da...din pacate aveti dreptate. As fi fost totusi curios..daca se paote intenta proces pe asa baza (noi catre IMGB...sau a cui e presa asta ) si daca putem avea castig de cauza....care ar fi apararea lor legal? Noi am fost primii aici?

Mie mi se pare o situatie similara cu faptul ca o discoteca este in camp...bubuie in fiecare weekend...intre timp apar vecini in jurul discotecii...si apare si prima plagere pt tulburarea linistii publice. In urma mai multor plangeri...cel cu discoteca ar fi obligat, pentru a mai primi aprobare de functionare, sa izoleze fonic acea cladire nu?....E cam acelasi lucru?
Am facut acest lucru intr-o oarecare masura...si dupa standardele lor..si dupa actele inregistrate....totul este ok .
Salut,

Situatia pe scurt.
Am cumparat apt intr-un ansamblu rezidential nou , situat pe sos Berceni (unde iese metroul la suprafata) vis-a vis de DOOSAN - IMGB (hala mare albastra ). Undeva in zona exista o presa f puternica (12000t) care este folosita tot 6zile din 7 incontinuu. Aceasta operatiune produce niste vibratii f puternice care se simt in toate imobilele de pe o arie destul de mare, de la etajul 2 in sus. Banuiesc ca pentru a remedia tehnic acea presa este nevoie de f multi bani, llucru care va face orice discutie de bun simt inutila.

Intrebarile mele sunt :

1. Ne putem uni ca locatari si intenta un proces IMGB-ului de exemplu (daca se dovedeste ca ei detin acea presa , in urma unor expertize tehnice si cercetari ) pentru a rezolva problema?
2. Sunt ei de vina sau cei care au dat initial acord de constructie pe acea zona (primaria probabil ) ? Sa nu ignoram ca era camp in acea zona inainte sa ne mutam noi, moment in care presa aceea era teoretic in standarde deoarece nu deranja pe nimeni.
3. Dezvoltatorii ansamblului sau/si primaria au ceva de-a face in acest posibil proces? Se dovedesc a fi vinovati de ceva?
4. Ce gen de proces ar putea fi acesta? Lung , scurt? scump ieftin? (ma bazez aici pe experienta dnlor avocati de pe forum ) . Cam cu cati bani ar trebui sa pornim la drum un asemenea proces? .
5. Orice alt sfat e binevenit. Multumesc anticipat