avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie locatari vs companie privata sau de stat - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie locatari vs companie privata sau de stat - intentare proces

Salut,

Situatia pe scurt.
Am cumparat apt intr-un ansamblu rezidential nou , situat pe sos Berceni (unde iese metroul la suprafata) vis-a vis de DOOSAN - IMGB (hala mare albastra ). Undeva in zona exista o presa f puternica (12000t) care este folosita tot 6zile din 7 incontinuu. Aceasta operatiune produce niste vibratii f puternice care se simt in toate imobilele de pe o arie destul de mare, de la etajul 2 in sus. Banuiesc ca pentru a remedia tehnic acea presa este nevoie de f multi bani, llucru care va face orice discutie de bun simt inutila.

Intrebarile mele sunt :

1. Ne putem uni ca locatari si intenta un proces IMGB-ului de exemplu (daca se dovedeste ca ei detin acea presa , in urma unor expertize tehnice si cercetari ) pentru a rezolva problema?
2. Sunt ei de vina sau cei care au dat initial acord de constructie pe acea zona (primaria probabil ) ? Sa nu ignoram ca era camp in acea zona inainte sa ne mutam noi, moment in care presa aceea era teoretic in standarde deoarece nu deranja pe nimeni.
3. Dezvoltatorii ansamblului sau/si primaria au ceva de-a face in acest posibil proces? Se dovedesc a fi vinovati de ceva?
4. Ce gen de proces ar putea fi acesta? Lung , scurt? scump ieftin? (ma bazez aici pe experienta dnlor avocati de pe forum ) . Cam cu cati bani ar trebui sa pornim la drum un asemenea proces? .
5. Orice alt sfat e binevenit. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:44, 26 Iulie 2013
1-Eventuala actiune are putere mai mare daca este provata de catre entitatea juridica=
asociatia de proprietari
2-Este greu de estimat costul si timpul,cat mai ales solutia finala,avand in vedere diferenta de timp intre darea in exploatare a presei cauzatoare de neajunsuri si executia ansamblului rezidential
3-Anterior oricarui demers in instanta,analizati oportunitatea sesizarii oficiale a autoritatilor competente in domeniu,inspectoratul de stat in constructii,etc
Am facut acest lucru intr-o oarecare masura...si dupa standardele lor..si dupa actele inregistrate....totul este ok .
Eu cred ca va luptati cu morile de vant. In goana lor salbatica dupa terenuri imobiliare, nimeni nu a mai tinut cont de cele spuse de dvs. Ma mir ca nu au construit ceva si in curtea IMGB, care la drept vorbind nu are nici-o vina ca functioneaza 6 zile din 7. Bine ca mai functioneaza! Cum dreaq sa faci o presa de 12000t sa o faci sa functioneze silentios, cand ea asa este proiectata, sa loveasca cu toata forta si zguduie zeci de km patrati... Din aceste motive IMGB-l a fost construit la marginea orasului. Ca orasul a venit la uzina, este alta treaba... Aprobari, avize de mediu, interese, etc...
Cunosc destul de bine situatia, este asemanatoare in multe orase, unde dezvoltatorii imobiliari au defrisat tot ce s-a putut in vederea obinerii de terenuri pentru dezvoltari imobiliare. Dar nici dvs., cumparatorii nu ati sesizat de la inceput situatia. Nu aveti decat sa asteptati " sa moara presa", ca alte demersuri le faceti degeaba...
Cu multa parere de rau!
Da...din pacate aveti dreptate. As fi fost totusi curios..daca se paote intenta proces pe asa baza (noi catre IMGB...sau a cui e presa asta ) si daca putem avea castig de cauza....care ar fi apararea lor legal? Noi am fost primii aici?

Mie mi se pare o situatie similara cu faptul ca o discoteca este in camp...bubuie in fiecare weekend...intre timp apar vecini in jurul discotecii...si apare si prima plagere pt tulburarea linistii publice. In urma mai multor plangeri...cel cu discoteca ar fi obligat, pentru a mai primi aprobare de functionare, sa izoleze fonic acea cladire nu?....E cam acelasi lucru?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
CatalinTataru, utilizator
:oops:Asta, scuzati-ma, e logica lui Pacala.
Cum va trece prin cap sa intentati proces IMGB-ului? De ce nu dezvoltatorului?
Cine a venit peste cine? IMGB-ul a venit cu presa lui peste blocuri sau invers?

Alte discuții în legătură

Obligații ale unui (presupus) proprietar al unui ansamblu rezidențial mlutescu mlutescu Bună ziua, Aș dori o opinie care să clarifice situația și obligațiile titularului unui robinet general al unei instalații de apă aflată pe teren ... (vezi toată discuția)
Datorie dezvoltator catre compania de apa Daniel196611 Daniel196611 Buna ziua, Va deranjez cu o problema mai complicata. Am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu imobiliar (vreo 20 de blocuri). La ultima sedinta de ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul, parcul si proprietarii Tintila Tintila de curand m-am mutat intr-un cartier nou new city rezidential fundeni.drumu dragonu rosu. cartierul are 5 blocuri si un parculet pentru copii. 25.06.2016 ... (vezi toată discuția)