avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorie dezvoltator catre compania de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorie dezvoltator catre compania de apa

Buna ziua,

Va deranjez cu o problema mai complicata.
Am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu imobiliar (vreo 20 de blocuri). La ultima sedinta de asociatie am aflat ca exista un proiect pentru reteaua de apa doar pentru primele 3 blocuri, iar restul iau apa de acolo nu foarte legal. Contractul de furnizare apa este pe numele dezvoltatorului si abia la ultima sedinta am aflat ca asociatia de proprietari platea in contul dezvoltatorului, iar acesta platea mai departe (nici partea asta nu stiu cat de legala este).
Marea problema este ca acum a aparut o factura cu o restanta de vreo 20000 de Euro (pe factura apare numele dezvoltatorului). El sustine ca nu e vina lui si asteapta sa-i platim noi datoria, altfel furnizorul ne taie apa. Vecinii s-au panicat si acum o mare parte sunt de acord sa dea banii sa acopere datoria. Mie mi se pare aberant si cu toate ca nu vine o suma foarte mare pe apartament, eu nu consider ca este datoria noastra sa o platim.
Imi puteti spune, va rog, in cazul in care asociatia ia decizia sa apara pe listele de intretinere plata acestei datorii, ce as putea face?

Va multumesc si imi cer scuze pentru muntele de text! Daca nu m-am exprimat destul de clar, va rog sa-mi spuneti si revin cu completari.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:54, 20 Aprilie 2018
Atat timp cat factura este consemnata in numele si in sarcina dezvlotatorului ,trebuie atent verificat cate imobile din ansamblul rezidential sunt alimentate in baza acelui contract furnizare apa
Atat timp cat locatarii au achitat in termen cotele individuale de intretinere nu se justifica ca acestia suplimentar sa achite un debit care in fapt nu le apartine
Fiind contract intre furnizor si dezvoltator,proprietarii nu fac parte din contract

Si daca locatarii refuza sa plateasca? Se va opri apa! Un proces in instanta dureaza cel putin 2 ani!!!
Trebuie sa vedeti exact de unde vine acea restanta.
In mod normal fiecare bloc ar fi trebuit sa aiba un contor pasant pentru a se putea delimita consumul. Poate totusi aveti asa ceva.
Daca aveti , atunci este relativ simplu si va puteti da seama care bloc nu a platit ce a consumat.
Despre ce suma este vorba pe apartament sau persoana? Daca este o suma mica , platiti-o, dar montativa apometre pe fiecare bloc si stabiliti de acum incolo cum se va distribuii factura de apa in acel ansamblu.
Succes
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Victor Brosser, Alte profesii
Aici este si vina furnizorului de apa.
Astazi ati fost informati ca aveti de achitat 20000 Euro pentru apa potabila-canal, maine mai vin 5000-6000 Euro pentru energie electrica si putem continua.
In mod normal furnizorul de apa trebuie sa-si doteze reteaua de apa cu contoare, sa incheie un contract de furnizare cu as. prop. - nu conteaza cate blocuri sunt. Daca aveti deja contoarele faceti un calcul simplu: vedeti care este consumul de la inceput, vedeti care este costul unui mc de apa, vedeti ce s-a platit si sa vedem daca mai lipseste ceva. Daca ziceti ca are pretentia de 20 000 Eu, adica cam 130 000 lei / 7,00 lei/mc = 18.571 mc consumati si neachitati... Cum dracu s-a intamplat ca s-a trezit dezvoltatorul cu o asa paguba?
Poate verifica cineva facturile emise si neachitate? Poate se impune o verificare din partea "organelor" - nu stiu, zic si eu...

Factura emisa va avea si o anexa cu blocurile si cat a consumat fiecare. Nu aveti asa ceva, sunteti la cheremul dezvoltatorului.
Nu stiu cum se face dar in ultimii 10-15 ani, nu am auzit decat despre "manevre" si "inginerii" ale domnilor dezvoltatori. Per total, stiti cum se spune: nu-i prost cine cere, ci cel care plateste - cu toate scuzele de rigoare!
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apa prin asociatie Dlaura21 Dlaura21 Bună ziua La noi în complex sunt 4 blocuri cu 4 asociații de proprietari. Dezvoltatorul a făcut un singur branșament la apa pe toate blocurile, deci ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa rece....... dumutaadrianred dumutaadrianred Buna. In cazul in care ai un ceas care contorizeaza consumul de apa rece, de ce trebuie achitat si pierderile care sunt scrise de asociatia de proprietari? Si ... (vezi toată discuția)
Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial catalin27smb catalin27smb Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un ... (vezi toată discuția)