Buna ziua. Am terminat clasa a XII cu o medie destul de buna (9,88 pe cei 4 ani), iar la BAC am luat 9,46.
Saptamana viitoare o sa ma duc sa ma inscriu la Facultatea de Drept European si International.
Totusi, am cateva nelamuriri legate de aceasta specializare:
"Diploma obținută de licențiații programului de studii Drept european și internaţional oferă posibilităţi remarcabile de angajare la nivel național, european și internațional. Programul asigură pregătirea necesară pentru exercitarea tuturor profesiilor juridice din România (magistraţi, avocaţi, notari, consilieri pentru afaceri europene, executori judecătoreşti, practicieni în insolvență, mediatori, consilieri juridici pentru societățile comerciale din sistemul public şi privat, din domeniul bancar sau pentru organizațiile neguvernamentale), cât şi din celelalte state membre ale Uniunii Europene.
De asemenea, pentru cei care urmăresc o carieră europeană și internațională, diploma obținută deschide posibilitatea angajării în cadrul instituțiilor, organelor, oficiilor și agențiilor Uniunii Europene, în diplomație sau în cadrul unor companii multinaționale."
Sa inteleg ca, in mare parte, este acelasi lucru cu Dreptul simplu si practic am aceleasi oportunitati plus cateva in plus? Problema e ca eu eram lamurit in mare parte cu acest lucru, dar un amic a inceput sa-mi tina un "discurs" foarte convingator, spunand ca terminand aceasta facultate nu o sa pot profesa, de exemplu, ca avocat sau notar si ca o voi face degeaba...
Pana la urma care e adevarul?
Va multumesc pt. eventualele raspunsuri si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.