avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Imprejmuire zona publicã
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Imprejmuire zona publicã

Bună ziua.
Am o casă la sat, iar majoritatea vecinilor mei își lasă păsările (găini, rațe, gâște) afară, pe teren public (fiind zone mari de verdeață). Problema este că acestea de fiecare dată se apropiau de casă și reușeau să dea jos tencuiala. De asemenea, cei care dețin vaci le dau drumul cu jumătate de oră mai devreme și le lasă să pască pe zonele de lângă case.
Din aceste motive am construit un gard din țevi sudate, fără fundație, ce are ca rol ținerea animalelor afară. Precizez faptul că oamenii au posibilitatea să treacă pe acolo, gardul tinând doar animalele afară. Cu toate acestea, vecinii (care dețin animalelor respective) mă tot bat la cap că nu am voie să fac așa ceva, că fiind zonă publică au voie să-și lasă animalele afară (?!) și că au aceleași drepturi ca și mine asupra zonei din fața casei mele (?!).

Întrebările mele sunt: - aveam nevoie de autorizație? Este legal ce am făcut? Până la urmă nu am revendicat nici un drept asupra zonei respective, pur și simplu m-am săturat ca animalele să stea lipite de casa mea. Trecătorii nu întâmpină nici o dificultate în a avea acces prin zona respectivă, doar animalele.
- există riscul de a primi o amendă?

(precizez faptul că nu sunt singurul care a procedat astfel, în situația mea aflându-se încă 5 familii, vecine cu mine).

Imprejmuirea se află la 4 metri de casă. A trecut în urmă cu ceva timp o persoană care lucra la primărie și a spus că-i place cum arată gardul, că dă satului un aer mai modern și că cei care au procedat astfel nu au greșit cu nimic. Am citit legislația și discuțiile pe acest subiect de pe diferite forumuri, dar am ajuns de fiecare dată la concluzii contradictorii.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:27, 13 Iunie 2014
Din ceea ce spuneti terenul nu este in proprietatea dumneavoastra. De regula proprietarii isi fag garduri exact pe limita proprietatii lor si nu pe terenurile publice. Nu inteleg cum pot animalele sa va dea varul jos de pe pereti, adica de la peretele carei dumneavoastra nu mai aveti in proprietate nici macar o palma de pamant ca sa va faceti gard?
Asemenea case, cu peretele in strada sunt inca multe, mai ales cele vechi construite la oras si nu in sate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domeniu public, drum satesc adrianady adrianady eu locuiesc la sat, pasarile vecinilor mei ( curci,rate,gaste,gaini) stau ,(pasc) doar pe drum fapt care face multa mizerie si plus de asta in timpu zilei ... (vezi toată discuția)
Vecin care creste vaci calindenisa99 calindenisa99 Buna ziua, conform legii, cate vaci are voie sa creasca un vecin fara acceptul comunitatii? Ce lege gestioneaza situatia asta?Am un vecin care creste multe ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)