Liliana Gradinaru a scris:
In primul rand nu am inteles care e problema. Ce vreti sa obtineti dupa ce veti fi cheltuit bani pe gard si avocat si taxe? Ca vecinul va sprijini poate lucruri de gardul platit de dv.
Apoi, un gard are latimea cam 20 de cm. Apoi, fundatia lui e ca si a unei case, ar trebui sa faceti sprijinire sau va puteti afecta fundatia casei. de care gardul va trebui legat, de principiu. Astea sunt costuri. In spatele casei gardul va fi lipit de casa, caci nu aveti voie sa puneti gardul pe limita de proprietate, ci pe partea dv. de proprietate.
De aceea revin la intrebarile dintai. Daca imi spuneti ce urmariti, ca mie imi e neclar, poate gasim ceva solutii.
De ce ar trebui să fie gardul pe proprietatea mea? Dacă este așa, gardul lui unde va fi? Vom avea fiecare gardul lui ??? Cum se separă proprietățile dacă nu printr-un gard despărțitor?
Gardul nu va fi pe proprietatea mea, va fi pe linia de demarcație, și pentru mine și pentru vecin gardul va reprezenta limita de proprietate,va fi daca vreți gardul amândurora chiar dacă îl voi plăti probabil numai eu.
Gardul va avea lățime de maxim 5 cm căci va fi din plasă sudata pe stalpi metalici și nu va afecta nicio fundație.
Și nu va avea voie să reazeme ceva de el căci pentru asta sunt legi în țara asta iar scopul său principal este de a împiedica alipirea diferitelor materiale de pereții casei așa cum este în prezent (garaj ,anexe pentru animale,etc.)
În fine, dumneavoastră îmi sugerați să las situația așa cum este acuma ???