avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. Pot să construiesc un gard pe limita de proprietate?

Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar în spatele casei am 20 cm pe toată lungimea terenului până la limita proprietății cu vecinul. Întrucât nu există gard (în spatele casei) despărțitor intre proprietatea mea și a vecinului, acesta din urmă a rezemat de peretele casei diverse materiale considerând peretele casei mele ca limită de proprietate întrucât vecinul nu recunoaște actul cadastral. Eu intenționez să construiesc gard la limita de proprietate chiar dacă cei 20 cm din spatele casei nu îmi sunt de mare folos. Pentru că o înțelegere amiabilă nu se întrevede, ce pot face, unde mă pot adresa pentru intrarea în normalitate ? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alina I. , utilizator 13:57, 11 Noiembrie 2019
Cand se lipeste de o casa cocina porcilor, sa stiti ca e o mare problema. Pentru ca dejectiile animalelor se infiltreaza in pereti (peretele "trage umezeala"). Izolatie unde sa se faca? In cotet la porc? Va spun eu, NU merge. In spatele casei am doi vecini. Unul a pus niste spalieri pe care a intins iedera la 10 cm. de peretele casei- nu m-a deranjat. Celalalt a lipit cotetul gainilor de spatele casei- eu astept raspuns de la Politia Locala, unde l-am reclamat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma poate impiedica sa respect cerintele tehnice din proiectul casei? adi__d adi__d Buna ziua Am primit o autorizatie de construire la limita de proprietate, in Bucuresti (primaria obligadu-ma sa construiesc pe limita de proprietate, fara a ... (vezi toată discuția)
Izolatie termica spre vecini nccncc nccncc Buna ziua. Locuim la casa (in Ploiesti). Am inceput lucrarile de reabilitare termica si vecina spre care e spatele casei noastre nu e de acord sa izolam casa ... (vezi toată discuția)